VALİ ÇİÇEK EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEKTE KARARLI

VALİ ÇİÇEK EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEKTE  KARARLI

Ardahan'ın Eğitim Seviyesini Yükseltmek İçin Vali Hayrettin Çiçek'in talimatları İle "Eğitim Niteliğinin Artırılması Eylem Planı" hayata geçirildi.

    Eylem Planı'nın değerlendirilmesi amacıyla Vali Çiçek’in Başkanlığında Eğitim Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
   Ardahan’ın eğitimdeki mevcut seviyesinin değerlendirilmesi ve akademik başarının artırılmasına yönelik yapılabilecek yeni çalışma ve faaliyetlerin konuşulması amacıyla düzenlenen toplantıda, Vali Çiçek’in talimatları ile hazırlanan “Ardahan Eğitim Niteliğinin Artırılması Eylem Planı” tüm ayrıntıları ile görüşüldü.
    Ardahan il genelinden eğitimci, veli ve tüm okul toplumunun etkin katılımıyla ortaokul ve lise seviyesinde öğretim faaliyetlerinin niteliğinin artırılmasının sağlanması amacıyla hayata geçirilen Eylem Planı çerçevesinde yapılacak faaliyetler hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunum gerçekleştirildi, ardından sunumda yer alan maddeler değerlendirildi.
   Vali Hayrettin Çiçek, Eylem Planı’nın uzun yıllar sürecek ve uygulanabilir bir plan olmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün sunumu yapılan Eylem Planı ilimizin geleceği için çok önemli. Bundan sonraki süreçte Ardahan’ı eğitimde nasıl iyi noktaya ulaştırabiliriz, ona bakacağız. Öyle bir çalışma yapmalıyız ki yöneticiler, ekip değişse bile sürdürülebilir olsun. Tabi bu çalışma tek bir kuruma yüklenmemeli. Öğretmen, veli, öğrenci, okul yönetimi buna inanmalıdır. Burada her yıl tekrarlanan yöntemlerden farklı uygulamalar yapmamız lazım. Velilerin bu işe dahil edilmesi de büyük önem taşımaktadır. İlimizde genç bir öğretmen kadrosu var. Ayrıca bu bölgenin çocukları da zeki ve çalışkan. İşte biz bu avantajlarımızı önümüze koyarak, akademik başarıyı artırmanın gayretinde olacağız. İlimizin de bu Eylem Planı’nı sahiplenmesi lazım. İnşallah güzel katkıları olacaktır.”
    Sunumun ardından Vali Hayrettin Çiçek, katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi ve çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu.
   Vali Çiçek başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Demir, Milli Eğitim Müdür Vekili Atanur Sarıçam, Milli Eğitim Camiası, kurum müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, STK temsilcileri, esnaflar ve öğrenci velileri katıldı.