VALİ AZİZOĞLUNDAN İLK ADIM

VALİ AZİZOĞLUNDAN İLK ADIM

Ardahan ilimiz her dönem SBS ve LYS de sonuncu olmaktan kurtulamamış ve hüsranla bu sonucu yaşamaya devam etmiştir.

 

       Ardahan ilimiz her dönem SBS ve LYS de sonuncu olmaktan kurtulamamış ve hüsranla bu sonucu yaşamaya devam etmiştir.

      Her yeni gelen Vali, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdüründen atılım beklenmiş ve bu sonunculuğa son verilmesi istenmiştir. Ama her ne hikmetse bu başarı bir türlü sağlanamamıştır.

      Ardahana ilimize son atanan Vali Seyfettin Azizoğlunun Anadolu Ajansı kanalı ile yapmış olduğu Birleştirilmiş sınıfları kaldıracağız demeci bende büyük bir heyecan oluşturmuştur. Eğitim alanında belkide ilk olarak yapılması gerekeni çiceği burnunda Vali Azizoğlu tarafından dile getirilerek hayata geçirilmesi çok önemli bir olaydır.

     Bu söylem tam olarak hayata geçirildiğinde tek ve müstakil sınıflarda daha düzenli ve kaliteli eğitimin de verilmesi ile Ardahan hak ettiği yere geleceğini umuyorum.

   Bu demeçle beraber Çıldır ilçemizde de eğitim anlamında bazı değişiklikler yapılarak eğitimin kalitesi arttırılmalıdır eğitim öğretim başlamadan.Öncelikle Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge okulunda ki yığınıklığı ve 45 öğrencilik kalabalık sınıflar bir an önce düzene sokulmalıdır. Bu da ilçedeki daha önceden de ilk okul olan ve şuan sadece 1 katının İlçe Milli Eğitim binası olarak kullanılan 3 katlı binanın eğitim ve öğretime kazanadırılarak ilk kademe öğrencileri olan 1, 2, 3 ve 4.sınıfların buraya alınıp yatılı bölge okulunu öğrenci ve dershane olarak rahatlaması sağlamalıdır. Milli Eğitim kurumumuzu ise basiretsiz siyasilerin sayesinde ilçemizden giden ve şuan boş olan yaklaşık 10 odası bulunan Adliye kurumunun boşalttığı binaya yerleştirilmesi düşünülmelidir.

    Yatılı öğrenciden çok taşımalı sistemle hem ilk kademe hem de 2 kademe öğrencileri taşıyarak gerek sınıf gerekse branş öğretmenelerinin daha verimli hale getirerek ilçenin eğitim alanında ki gücüne ve başarısına destek olunmalıdır.

   Köylerde tek öğretmenle yürütülen eğitimin başarı getiremeyeceği gibi bu sistemle devam edilmeside o kadar yanlıştır. İlçemizde eğitim anlamında bina yeterliliği varken özelliklede yeni lise binasının faaliyete geçirilmesinden sonra boş bina sayısı artarken bunun değerlendirilerek eğitimin kalitesinin artırılması için çaba sarf edilmelidir.Çıldır ilçemizde ki boş binaların bir an önce eğitim için hazırlanarak  hayata geçirilmeli ve taşımalı sistemlede yakın köylerinde taşınması sağlanarak öğrencilerimiz gelecek için en iyi şartlarda hazırlanması sağlanmalıdır.

    Bunlar benim gözlemlediğim gibi bir çok insanımızında benim gibi düşündüğünü ve gözlemlediği bir çözüm yoludur.Umarım bu doğrultuda hareket edilerek günden güne düşen eğitim seviyesi  için bir çıkış ivmesi yakalanmış olur. Ama son karar ve söz yetkililer ile büyüklerin, onlarında bu  konularda çalışmalarının olduğu gibi bizden daha doğru düşünerek hareket edecekleride bir gerçektir. Biz den de her türlü doğru konuda atılacak adıma destek sunmak düşer.