VALİ ÖZEFE´DEN 23 NİSAN MESAJI

VALİ ÖZEFE´DEN 23 NİSAN MESAJI

Ardahan Valisi İbrahim Özefe..

      Ardahan Valisi İbrahim Özefe 23 Nisan dolayısıyla mesaj yayınladı.

    Vali Özefe mesajında "Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının ve ?Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir? ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.
 
      Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil´ olarak tanımladığı Türk çocuğuna armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı olup geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzdur. Çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi hür olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Çocuklarımız, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizin geleceğini aydınlatacaklar, güçlü Türkiye´yi omuzlarında yükseltecekler ve tüm dünyanın özlediği huzur ve güvenin tesisi için azimle ve kararlılıkla çaba sarf edeceklerdir.
 
    Bu nedenle, yarının büyükleri olacak olan bu günün çocuklarını; devletimizin, aziz milletimizin, demokrasimizin ve istiklalimizin bekasına yönelik tüm tehditlere karşı; ülkemizin geleceğine yön veren,  devletinin ve milletinin istiklali için, demokrasimiz ve maneviyatımız için yaşayan ve bu değerleri yaşatacak nesiller olarak yetiştirmeliyiz.
 
    Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdu ve milleti yaşatmak için mücadele eden kahraman silah arkadaşlarını, bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında aziz Türk milletine hizmet sunan devlet adamlarından ebediyete intikal edenleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı?nı kutlar, geleceğimiz olan çocuklarımıza esenlik ve başarılar diliyorum.