www.cildirgoyce.com

VALİ MASATLI ÇILDIR YAYLALARINA ÇIKTI

VALİ MASATLI ÇILDIR  YAYLALARINA ÇIKTI

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı...

    Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, ilçelerin, beldelerin ve köylerin ardından yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızla da buluşmaya başladı. Çıldır´ da yaylaya çıkan vatandaşlarla buluşmak, sorunlarını, isteklerini yerinde dinlemek amacıyla yaylalara giden Vali Masatlı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
    Çıldır´a bağlı Yukarı Canbaz ve Aşıkşenlik yaylalarını ziyaret eden Vali Mustafa Masatlı´ya, ilçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Gazrnizon Komutanıeşlik ettiler.
  Yaylaları ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Masatlı, bölgede vatandaşların yoğun olarak tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, bu anlamda yaz ve bahar mevsiminin önemli bir bölümünü yaylalarda geçirdiğini belirterek şunları söyledi:"Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi olduğundan vatandaşlarımız yaz ve bahar aylarının büyük bir bölümünü yaylalarda geçiriyor. Biz de bugün vatandaşlarımızı yaylada ziyaret ederek, halini hatırını sormak, varsa sorunlarını dinlemek için yaylalarımız ziyaret ettik. Yaylalarımızda Devletimizin ve Hükümetimizin tarım ve hayvancılığa yapmış olduğu destek ve teşviklerden bahsetmek Vatandaşlarımızla hasbıhal ederek, sorun ve taleplerini de dinlemek istedik. Vatandaşlarımızın ilgisi bizi gerçekten çok mutlu etti. Mera hayvancılığı yapılan bölgemizde Biz yaylalarımızı da kapsayan meraların korunması yönünde bu yıl özellikle önemli tedbirler aldık ve uygulamalarda bulunduk. Mera ve yaylaların korunması yanında yine hayvancılığa yönelik olarak hayvan hastalıkları ile mücadele ve aşılama faaliyetlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Vatandaşlarımızın hayvancılıktan en üst seviyede gelir sağlaması için elimizdeki tüm imkânları da seferber ettik. Bugün gördük ki vatandaşlarımız bu çalışmalardan oldukça memnun. Yaylalarımız, meralarımız artık daha güzel ve huzurlu, hayvanlarımızdaki süt verimi artmış ve hastalıklarda da önemli derecede azalışlar kaydedilmiştir. Vatandaşlarımızın birlik, beraberlik içerisinde huzurlu, mutlu bir şekilde yaşaması için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz? dedi.
    Vali Masatlı´yı çok sıcak karşılayan ve büyük ilgi gösteren yaylalardaki Çıldırlı Vatandaşlar ise Vali Masatlı´nın bu ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, hayvancılığı desteklemeye yönelik yaptığı; meraların korunması, hastalıklarla mücadele, aşılama, buzağı atımlarının önlenmesi, et ve süt üretimini artırmaya yönelik çalışmaları dolayısıyla teşekkür ettiler.

/resimler/2019-8/4/1349320956241.jpg