VALİ BİLMEZ KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

VALİ BİLMEZ KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, köy ziyaretleri kapsamında Hoçvan bölgesinde,  Aşağı Kurtoğlu, Yukarı Kurtoğlu ve Çağlayık köylerine ziyaret gerçekleştirdi.
 
   Beraberinde ki kurum amirleri ile birlikte Aşağı Kurtoğlu, Yukarı Kurtoğlu ve Çağlayık köylerine giden Vali Bilmez, bir araya geldiği muhtar ve vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi. Kendisine iletilen sorun ve talepleri not alarak çözümü noktasında ilgili kurum müdürlerine talimatlar veren Vali Bilmez, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.  
 
    Devlet, millet birlikte el ele vererek bütün sorunları çözme gayretinde olacaklarını aktaran Vali Bilmez, şunları söyledi:
 
   ?Bugün köylerimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını dinlemek ve vatandaşlarımızla tanışmak için köylerimizdeyiz. Geçmişte yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle göç olayları meydana gelmiş. Bugün ise göç olayı tamamen farklı bir şekilde gerçekleşiyor. Artık imkânsızlıklar nedeniyle değil aksine batıda daha iyi bir hayat yaşama umuduyla gerçekleşiyor. Yaşadığımız bu bölge gerek doğal güzellikleri, gerekse sosyal yapısı bakımından çok zengin bir bölge. Biz devlet olarak bu zengin coğrafyada tüm imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Sizlerin birbirinizle olan bağlarınız,  kardeşliğiniz, birliğiniz bizim için çok önemidir. Bu coğrafyada yıllardan beridir kardeşçe yaşıyoruz. Kimsenin bizim bu kardeşliğimize, birliğimize kast etmesine izin vermemeliyiz. Kimsenin kimseye ayrım yapma hakkı yoktur. Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkez herkes kardeştir. Geçmişte nasıl birlik içinde yaşadıysak, Ruslar burayı işgal ettiğinde nasıl hep birlikte mücadele verdiysek, bugün de aynı inançla birbirimize sarılmayız. Kendimize ve çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için elimizden gelen her şeyi birlikte yapmalıyız. Bu anlamda özellikle çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu geleceği sağlam temeller üzerine kurmak için hep birlikte gayret göstermek durumundayız. Onun için onların eğitimi noktasında devlet olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada anne ve babalara da büyük görev düşmektedir. Sizler gayret edeceksiniz biz de devlet olarak her türlü desteği sağlayacağız. Elbette sorunlarımız, eksikliklerimiz olacaktır. Önemli olan bu sorunlara devlet, millet olarak el ele verip çözüm bulmaktır. Biz bu birlikteliğin gayreti içerisindeyiz.?