VALİ BİLMEZ FESTİVALE KATILDI

VALİ BİLMEZ FESTİVALE KATILDI

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, Damal ilçesinde bu yıl 21´ncisi düzenlenen ?Atatürk´ün İzinde ve Gölgesinde Damal Festivali?ne katıldı.

  Vali Bilmez, kendisini festival alanında karşılayan ilçe protokolü ve Damal halkıyla selamlaştıktan sonra, festival alanına geçerek etkinliklerini izledi.
 
    Vali Bilmez, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek başladığı konuşmasında, festival ve şenliklerin kaynaşmaya vesile olduğunu söyledi.
 
    Ardahan´ın en güzel zamanında göreve başlamanın sevincini yaşadığını aktaran Vali Bilmez, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
 
   ?Atatürk´ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliği?mize hoş geldiniz. Çok güzel bir zamanda Ardahan´da göreve başladım. Hem doğal güzelliğin en iyi olduğu bir mevsimde, hem de şenliklerin festivallerin başlangıcında görevime başladım. Bu da benim açımdan, Ardahan ile Ardahanlılar ile bütünleşmek açısından büyük bir fırsat oldu. Bir hafta önce Canibeğ yaylasında vatandaşlarımızla birlikte yayla şenliğimizi yaptık. Üç gün önce Göle yaylasında binlerce vatandaşımızla birlikte Kaşar festivalini düzenledik. Bugün de Damalımız da, Atatürk´ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliği için sevgili dostlar, sevgili canlarla bir araya gelmiş bulunuyoruz.

    Bu bölge insanı, tarih boyunca, bütün farklılıklarıyla kardeşçe, barış içinde, birlik içinde, ülkesiyle bir bütünlük içerisinde yaşamıştır. Bu özelliği, savaş ve esaret döneminde de hiç bitmemiştir. Allah´ın izniyle hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü bozamayacaktır, bozmaya da gücü yetmeyecektir. Buna ne milletimiz, ne devletimiz asla müsaade etmeyecektir. İnsanımızın sahip olduğu değerlerin tümü bizim ortak değerlerimizdir. Bu ülkede Cami de değerimizdir, Cem Evi´de değerimizdir. Onun için biz bütün insanlarımızın farklılıklarını zenginlik olarak kabul ediyor, hepsine saygı gösteriyoruz, hepsini yaşatmamız gerektiğine inanıyoruz. Tek şey, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, ülkemizin bağımsızlığına, ülkemizin cumhuriyetine, Atatürk ilke ve değerlerine kastedilen davranışlara müsaade etmeyeceğiz. Bu festivalin temel amacı, gurbette yaşayan insanlarımızla, sılada yaşayan insanlarımızı buluşturmak, kaynaştırmak, ilimizin sahip olduğu tarihi, doğal güzellikleri tüm insanlarla paylaşmak, bölge insanımızın ürettiği doğal ürünlerin Türkiye´de tanınması, pazarlanmasına katkı sunmaktır.  İnşallah hep birlikte ele el vereceğiz, birlikte olacağız ve bu güzel kadim serhat şehri daha iyi temsil etmeye, hak ettiği yere getirmeye çalışacağız.
 
    Sınırda olmanın hep mağduriyetini yaşamış Ardahan, inşallah bundan sonra sınır kenti olmanın faydalarını görecektir. Bu festivalin düzenlenmesine sebep olan, Atatürk´ün siluetini ilk gören Adıgüzel Kırmızıgül´ü rahmetle anıyorum. Bu güzelliğin fotoğrafını çekerek, dünya kamuoyuna mal eden gazeteci Erdoğan Kumru´ya da teşekkür ediyorum. Festivalimizin, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyorum.?

Silueti izledi

     Vali Mehmet emin Bilmez, şenlik kapsamında, Karadağ sırtına düşen Atatürk silüetini izlemek için Yukarıgündeş köyüne giderek,  çok sayıda vatandaşla birlikte Karadağ sırtında beliren ve yaklaşık 20 dakika boyunca görülebilen silüeti izledi. Vali Bilmez, silüeti çok beğendiğini ve Damal için, Ardahan için çok özel bir görüntü olduğunu ifade etti.