VALİ BİLMEZ ÇILDIR´DA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ BİLMEZ ÇILDIR´DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, Çıldır´da muhtarlarla toplantı yaptı, Aktaş Sınır Kapısı´nda ve TKDK´nın hibe desteğiyle Akçakale köyünde faaliyete başlayan büyükbaş hayvan çiftliğinde incelemelerde bulundu.
 
    Vali Mehmet Emin Bilmez, muhtarlar toplantısının 6´ncısını Çıldır´da yaptı. İl Jandarma Komutanı, İl emniyet Müdürü, Özel İdare Genel Sekreteri ve ilgili kurum müdürleriyle beraber gittiği Çıldır´da, ilçe kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ile birlikte Aktaş Sınır Kapısı Toplantı salonunda ilçeye bağlı mahalle ve köylerin muhtarları ile buluşan Vali Bilmez, muhtarlarla sohbet etti, kendisine iletilen sorun ve talepleri dinledi.
 
   Konuşmasında muhtarların görev ve yetkilerinden bahseden Vali Bilmez, köylerin mevcut sorunlarını dinleyerek, bu sorunlara muhtarlarla birlikte çözüm arayacaklarını kaydetti.
 
    Muhtarın hem mahalli idarenin, hem de merkezi idarenin başı konumunda olduğunu aktaran Vali Bilmez, konuşmasında şunları söyledi:
 
    ?Muhtarlık, tıpkı belediye gibi köyün mahalli idaresi, aynı zamanda kaymakam gibi de köyün merkezi idaresinin başıdır. Yasal mevzuata ve kanunlara baktığımız zaman muhtarlığın çok geniş bir alanı kapsadığını görüyoruz. Köyün yoluyla ve her türlü sorunla ilgilenen ilk kişi muhtardır. Hükümetin emirlerini köyde uygulamak, kanunları uygulamak, köyde birlik beraberlik, düzen ve asayişi sağlamak, köyde doğum, ölüm ve boşanmaları nüfus müdürlüklerine bildirmek, köye gelen devlet görevlilerine her türlü yardımı yapmak ve işlerini kolaylaştırmak, vatandaşlara eşit davranmak, suç işleyenleri ve kaçakları güvenlik birimlerine bildirmek muhtarlarımızın temel görevleridir. Muhtara karşı biri bir suç işlediği zaman, bu suç devlet memuruna karşı işlendiği gibi, muhtar da eğer bir suç işlerse devlet memuru gibi cezalandırılır. Son yıllarda muhtarlarımızın gerek ekonomik gerek sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. 2002 yılında 97 lira olan muhtar ücreti, bugüne geldiğimizde 1500 liraya yakın bir ücrete yükseltildi. SGK primleri de yine başka işle meşgul değil ise devlet tarafından karşılanıyor. Muhtarlarımız görev süresi boyunca silah ruhsatı taşıyabiliyordu. Yeni yasa ile muhtarlık görevi sona erdikten sonra da silah ruhsatını taşıma imkânı tanındı. Muhtarlarla ilgili bakanlık merkezinde muhtarlık daire başkanlığı kuruldu, valiliklerde ve belediyelerde birer yardımcı muhtarlarla ilgilenilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla görevlendirildi. Biz kendi ilimizde bu diyalogu Vali düzeyinde tutmaya çalışacağız. Sizlerle sürekli bir araya gelmeye gayret edeceğiz. Tabi köylerimizde sorunlarımız var, taleplerimiz var. İnşallah hep birlikte el ele vererek sorunları ortak bir şekilde çözmeye çalışacağız. Köylerimizin yol ve su gibi ihtiyaçları tabi ki önemli fakat istekler sınırsız, imkanlarımız ise sınırlıdır. Biz önceliklerimizi belirleyerek, elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya gayret edeceğiz.?
 
?Sınır kapısında inceleme?
 
    Vali Bilmez, toplantının ardından Aktaş Sınır Kapısı´nda incelemelerde bulundu. Tesisteki bina, gümrük sahası ve üniteleri gezen Vali Bilmez, faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Bilmez, sınır kapısında yeni hizmete açılan marketi de gezdi.
 
?Çiftlik ziyareti?
 
    Vali Bilmez, daha sonra Akçakale köyüne geçerek, burada TKDK´nın hibe desteğiyle köylülerin bir araya gelmesiyle kurulan ve faaliyete başlayan büyükbaş hayvan çiftliğini ziyaret etti. Çiftlikte, içerisinde büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırı gezen Vali Bilmez, besi ve sağım ünitelerinde incelemelerde bulundu. Kooperatifleşmenin önemine değinen Vali Bilmez, bir araya gelerek kooperatif kuran köylüleri tebrik etti.
/resimler/2017-11/10/1505389671705.jpg
/resimler/2017-11/10/1505519828249.jpg
/resimler/2017-11/10/1506035765922.jpg