VALİ BİLMEZ ÇILDIR GÖL FESTİVALİNE KATILDI

VALİ BİLMEZ ÇILDIR GÖL FESTİVALİNE KATILDI

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, Çıldır Gölü Akçakale adasında düzenlenen göl festivaline katıldı.
    Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılan Vali Bilmez, festival alanını gezerek federasyon, dernek ve köy muhtarlıklarının stantlarını ziyaret etti. Standa bulunan gurbetçilerle ve festivale gelenlerle sohbet etti.
Festivalde konuşan Vali Bilmez, Ardahan´ın en güzel döneminde göreve başlamanın kendisi için büyük şans olduğunu belirterek, bu sürede bölgede ki bütün festivallere ve şenliklere katıldığını, Ardahan´ı tanımaya ve Ardahanlılar gibi hissetmeye çalıştığını söyledi.
Çıldır´ın daha fazla tanıtılması gerektiğini, o potansiyeli taşıdığını da vurgulayan Vali Bilmez konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Bu dostluk, kardeşlik şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Kısa bir süre önce Ardahan´da göreve başladım. Şanslıyım çünkü gurbette yaşayanların akın akın Ardahan´a geldiği, her tarafında cennet misali en güzel günlerin yaşandığı bir dönemde başladım. Bütün festivallere, şenliklere katıldım. Ardahan´ı, Ardahanlıları tanımaya, onlar gibi hissetmeye çalıştım. Gördüm ki Ardahan´ın tanıtılmaya daha çok ihtiyacı var. Ardahan´da yapılan hizmetleri, güzellikleri anlatmaya ihtiyaç var. Çıldır denilince sadece kar ve buz akla gelmemeli. Çıldır artık yaz sporlarıyla, teknelerimizle, kano yarışmalarıyla da akla getirmemiz lazım. Bu bölgede yapılan kamu yatırımları bizi sevindiriyor. Her tarafta şantiyelerimiz var, duble yollarımız yapılıyor, tünellerimiz yapılıyor, gümrük kapılarımız yapılıyor. Çıldırlıların yıllardır hayali olan Aktaş Sınır Kapısı faaliyete geçti. Bu sene bu kapımızdan geçen araç ve yolcu sayısı şimdiden geçen yılın birkaç katına yetişti. İnşallah bundan sonra daha fazla artacak. Bizim dünyaya tanıtmamız gereken çok büyük güzelliğimiz var. Ardahan´ın beş katı Ardahanlı dışarıda yaşıyor. Biz bu dışarıda yaşayan insanların mecburen gittiğini, iş aş için gittiğini biliyoruz. Gönüllerinin burada olduğunu da biliyoruz. Ama yazın birkaç hafta, kışın da birkaç haftanızı burada geçirmenizi istiyoruz. Baba ocaklarınızı tüttürmenizi istiyoruz. Hiç olmazsa yaz aylarında da olsa, buranın hep böyle şen olmasını istiyoruz. Bu bölgenin birliğinin, beraberliğinin çimentosu olan âşıklarımızı, başta Âşık Şenlik olmak üzere rahmetle, minnetle anıyorum. O geleneği kıt imkânlarla yaşatmaya çalışan günümüz âşıklarını da tebrik ediyorum. Yüreklerine, ağızlarına sağlık. Onlar, tarih boyunca bu bölgede ki insanların birliğini, beraberliğini hep umutlarını canlı tutmaya çalışmışlardır. Onun için Ardahan, bir taraftan da bütün farlıklarıyla bir arada yaşamayı becermiş, kardeş olmuş, kardeşçe yaşamayı becermiş bir yerin adıdır. Onun için biz bu farklılıklarımızı muhafaza ederek, bu birlik ve beraberliklerimizi vatanımızı, milletimizi, devletimizi, cumhuriyetimizi, değerlerimizi birlikte korumalıyız. Bu festivalinde tüm bunlara hizmet ettiğini görüyorum. O yüzden bu festivali düzenleyenlere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.?
Konuşmaların ardından, yöresel halk ozanları ve yerel sanatçılar tarafından konser verildi, buzağı yarışmaları yapıldı ve Gürcistan´ın Adige Belediyesi´nin halk oyunları gösteri topluluğu tarafından gösteriler düzenlendi. Festivale katılanlar, Halk Müziği sanatçısı Yudum´un türküleri eşliğinde halay çekti.