www.cildirgoyce.com

VAKALAR HIZLA ARTIYOR

VAKALAR HIZLA ARTIYOR

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası,

       İllere göre haftalık vaka sayısı haritası, 1 Mart'ta başlayacak normalleşme sürecine en yakın ve en uzak illeri ortaya koydu. Verilere göre normalleşmeye en uzak 5 il; Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize oldu. Ardahan’da 7 günlük süreçte 88 vaka sayısına rastlanılırken, Cuma günü Ardahan İl Pandemi kurulu toplanacak ve 1 Mart'ta başlayacak normalleşme süreci ile ilgili karar verecek.
     Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında müjdesini verdiği normalleşme, 1 Mart'ta başlayacak. İllerdeki vaka durumlarının dikkat alınacağı bu süreçte, her il kendi verileri doğrultusunda kısıtlamalara veda edecek. İstenilen düzeye ulaşılamayan şehirlerde ise korona önlemleri aynı şekilde devam edecek.

ZİRVEDEKİ 5 İL KARADENİZ'DE
     1 Mart'a sayılı günler kalmışken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Buna göre 15-21 Şubat arasında Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 68,23, Ankara'da 35,39, İzmir'de 42,67 oldu. Koronavirüs vaka sayısında ilk beş il Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize olarak sıralandı. Bu şekilde normalleşmeye en uzak iller de bu beşli olarak görünüyor.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN İLLER
      İllerin vaka sayısına göre kademeli normalleşmeye geçeceğimiz "Yerinde Karar" döneminde Güneydoğu'daki illerin verileri Türkiye sıralamasının sonunda yer aldı. Her 100 bin kişide haftalık vaka sayısı Hakkari 3, Şırnak 3, Muş 8, Batman 8, Iğdır 10 olurken, Ardahan’da ise 88 vaka tespit edilerek normalleşmeye uzak iller arasında yer aldı.