UZUNKAYA, VALİ MASATLI´NIN ALDIĞI KARARIN ARKASINDAYIZ

UZUNKAYA, VALİ MASATLI´NIN ALDIĞI KARARIN ARKASINDAYIZ

Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Uzunkaya...

      Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Uzunkaya Ardahan Valisi Mustafa Masatlı´nın meraların satılmaması yönünde aldığı kararın destekçisi olduklarını beyan etti.
     Ardahan valisi Mustafa Masatlı çiftçilerin yoğun şikayeti sonucu Göçer hayvanlara mera satışını yasaklayarak bölgede hayvancılığın gelişmesi yönünde bir çok adım attı.
     Çıldır Muhtarlar derneği Başkanı Arif Uzunkaya yaptığı açıklamada ? İlimiz yılın büyük bir bölümü kış mevsimi ile geçirmektedir. İlimizin tek ve en önemli geçim kaynağı hayvancılıktır. Kış aylarında kapalı alanda beslediğimiz hayvanlarımızı yaz aylarını meralarda geçirmektedir. Göçer hayvanların meraları tahrip etmesinin yanı sıra kendi bölgelerinden getirdiği hastalıklarda önemli ölçüde buzağı ölümlerine sebep olmaktadır. Meraya hayvanlarımızı çıkarmadan önce çeşitli aşılar yaparak önlemler alsak da, ilimize ulaşan farklı virüsler, çoğu zaman hastalık karşısında çaresiz kalmaktayız. Daha önce rastlamadığımız bir hastalık türünün teşhisinde gecikme yaşadığımızdan dolayı hayvanlarımızın telef olmasına seyirci kalmaktayız.
     Kontrolsüz olarak gelen göçerlerin otlakların bilinçsiz kullanması meralara zarar vermesinin yanı sıra köyler arası sınır ihlalleri de bir çok soruna ve huzursuzluğa sebep olmaktadır. Bilinçsiz kullanılan alanlardan ot biçimi de yeterli ölçüde yapılamadığı için kış hayvanlarında hayvanlarımız için yeterli miktarda stok yapılamıyor. Bu durum karşısında birçok vatandaş hayvancılıktan vazgeçerek büyük şehirlere göç ediyor. Sayın Valimiz Mustafa Masatlının çiftçilerin Muhtarların bu serzenişine kulak vererek, çeşitli toplantılar düzenlemesi bizleri sevindirmiştir. Oluşturduğu heyetle de otlakların satılmaması yönünde karar çıkması İlimiz açısından çok önemlidir. Bizlerde Çıldır Muhtarlar Derneği olarak sayın Valimize bu karardan dolayı teşekkür eder. Almış olduğu bu kararın her zaman arkasında olduğumuzu beyan ederiz.