ÜYELER'DEN HABERSİZ DELEGE Mİ SEÇİLİYOR ?

ÜYELER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin...

         Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin almış olduğu kongre süreci ile ilgili tüm yurtta çalışmalar başlarken, Ardahan’da delege seçiminin partinin belirlediği tüzük doğrultusunda yapılmadığı yönünde tepkiler gelmeye başladı.

       CHP Ardahan Merkez İlçe Yöneticilerinin çağrılarına cevap vermediği iddia edilen CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Sinan Kadir Onay ve diğer görevliler hakkında tutanak tutarak imza altına alan CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, sandık kurulmadan delege seçiminin yapıldığını öne sürdüler.

    Gazetemizin haber servisine ulaşan bilgilere göre, CHP Ardahan Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olan Savaş Alihanoğlu, Ercan Demirbaş, Erkan Yıldız ve Tanju Bozkurt’un hazırladığı ve imzası bulunan tutanakta şu ifadeler yer aldı:

        “Partimizin Merkez İlçe, Mahalle ve Köy Delege seçim sürecinin başlamış olduğu tarihten itibaren Merkez İlçe Başkanlığına yazılı ve sözlü olarak Delege seçimi gününü, saatini ve adresini istediğim halde ilçe başkanı taleplerimize bir cevap vermedi. Bilgi edinme amaçlı dilekçelerimizi almadınız. Biz CHP Merkez İlçe üyeleri olarak Merkez İlçe Başkanlığına gelerek son çare olarak bu tutanağı tutmak zorunda kaldık. Bu olayın parti tabanımızda huzursuzluk yaratmasından dolayı Demokratik bir seçim sürecinin olmadığı kanaati oluşmuştur. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi ve Demokratik bir seçim sürecinin olmasını talep etmekteyiz. Sandık konmadan ve üyelere çağrı gitmeden yapılacak Delege seçiminin iptali için yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz. Bu sebeplerden dolayı iş bu tutanak imza altına alınmıştır.”