UMUDUMUZ 2014’E

UMUDUMUZ 2014’E

2012 yılını bitirip 2013 yılına girdiğimiz zaman gazetemizin manşetinde yer alan "2013 Yılını Geride Bıraktık"

        2012 yılını bitirip 2013 yılına girdiğimiz zaman gazetemizin manşetinde yer alan "2013 Yılını Geride Bıraktık" başlıklı haberimiz okuyucularımız tarafından 2012 yazılacağı yerine 2013 yazılmış diye ilk bakışta yadırganmıştı. Ancak haberin içeriğini okuyan okuyucularımız ne demek istediğimizi ve 2013 yılında yapılmasını arzu ettiğimiz gelişmelerin temennisinde bulunduğumuzu okumuşlardı. 
     Çıldır halkı o günkü gazetemiz manşetinde yer alan maddeler ile 2013 yılında gerçekleşmesini temenni ettiğimiz gelişmelerden sadece birkaç tanesine bizimle birlikte şahit oldular. İlk iki maddede temenni olarak ilçemiz çevresinde bulunan köylerin bağlanması ile ilçe nüfusunun artmasını ve nüfus azlığı sebebiyle kapatılma kararı alınan Aşıkşenlik belediyesinin kapatılmamasını dilemiştik. Yıldırımtepe mahalle olarak ilçeye bağlanırken, diğer iki köyümüzden Sazlısu'da her hangi bir girişim olmazken, Eşmepınar'da ise köy muhtarının aleyhte hummalı çalışması sonucu bağlanma gerçekleşmemişti. Ancak Aşıkşenlik belde belediyesi nüfus azlığı sebebiyle kapanınca, belde Çıldır'a bağlanmış ve nüfus ikiye katlanmıştı. Çıldır'ın nüfusu ikiye katlanırken maalesef yerel siyasetçilerimiz kıllarını kıpırdatmayınca da Aşıkşenlik belediyesi kapanmıştı. 
2013 yılının ilk manşetinde yer alan haberimizde gerçekleşmesi ümit ettiğimiz temennilerden sadece Aktaş Sınır Kapısı, Bakü-Tiflis-Kars tren yolu projesi, ilçede yapımı devam eden HES barajları ve köylerde yapılan kilit parkelerle ilgili yaşanan gelişmeler 2013 yılında olumlu yaşanan gelişmeler olarak göze çarparken, geriye kalan temenniler ise fiyasko ile sonuçlandı. 
Temenni olarak kalan gelişmeler
       Çıldır Gölü kenarına mahalli yönetim veya özel teşebbüs tarafından tek bir çivi çakılmadı, çivi çakmak isteyen  TOKİ'ye de izin verilmedi. 
       Çıldır Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği öncülüğünde Çıldırlı yardımseverlerin katkılarıyla yaptırılmaya çalışılan Çıldır Meslek Yüksek Okulu  öğrenci yurdunun tamamlanmaması için her türlü ayak oyunları yapıldı. Öğrenci yurdu tamamlanamayınca da ÇMYO öğrenci sayısında da her hangi bir artış olmadı. 
      Çıldır Belediyesinin SODES finansörlüğünde yaptıracağı kapalı halı saha projesi ilçede atıl vaziyette olan eski lise çevresindeki bina tadilattan geçirilip Halı Saha diye ilçe halkına yutturuldu. 
         Otorite boşluğunun sıfır olduğu okullarda, sınav sonuçları yine hüsranla sonuçlandı ve en sondaki yerimizi koruduk.
        Bazı sevindirici gelişmeler haricinde 2013 yılını hüsranla geride bıraktık. İlçenin geleceği Çıldır halkının kendi elinde. Önü son derece açık olan ilçeye en büyük iyiliği de, en büyük kötülüğü de Çıldır halkı yapacaktır. Geçmişten ders çıkartılarak 2014 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimler fırsat bilinmelidir. Artık Çıldır temennilerin değil, elle tutulur projelerin yükseleceği yer olmalıdır. Çıldır'da, Çıldır haklıda bunu sonuna kadar hak etmektedir.