ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN ARÜ`YE YOĞUN İLGİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN ARÜ`YE YOĞUN İLGİ

Kurulduğu günden itibaren bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen

     Kurulduğu günden itibaren bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Türkiye üniversiteleri içerisinde, 150'den fazla uluslararası öğrencisi olmasıyla dikkat çeken ARÜ'nün 2013-2014 eğitim-öğretim yılı yabancı öğrenci sınava dünyanın çeşitli ülkelerinden bu yıl da yoğun katılım oldu. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nde yapılan sınava Azerbaycan, Almanya, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Ukrayna olmak üzere birçok ülkeden 64 uluslararası öğrenci katıldı.
 
ARÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
 
       Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız, "Bu yıl uluslararası öğrenciler ARÜ'nün Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Eşit Ağırlıklı Programlar, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümlerine başvurdu. Başarılı olan öğrenciler ülkelerine dönüp eğitim vizesini aldıktan sonra 25 Ekim 2013 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabileceklerdir." şeklinde bilgi verdi.
 
ÖĞRENCİLER ARÜ'DEN MEMNUN
 
          Ardahan Üniversitesi'ni tercih eden ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nda (YÖS) başarılı olan öğrenciler, kayıt aşamasında Ardahan Üniversitesi akademisyenlerinin ve idari personelinin göstermiş oldukları ilgiden memnun olduklarını ifade etti.