Ulgar “Bu kurumlar ağlama duvarı değil”

Ulgar “Bu kurumlar ağlama duvarı değil”

Belediye borcumuz var ama bahanemiz yok. Bunu biliyorduk çözüme kavuşturacağız...

    Ulgar: Belediye borcumuz var ama bahanemiz yok. Bunu biliyorduk çözüme kavuşturacağız.
    30 Mart 2014 de yapılan Mahalli İdareler seçiminde rakibine büyük fark atarak Ak Parti’den Posof Belediye başkanı seçilen Cahit Ulgar, çalışmalarına hızlı başladı.
Halkın büyük teveccüh gösterdiği ve ciddi beklenti içerisinde olduğu Posof’ta Belediye Başkanı seçilen Cahit Ulgar, bir taraftan tebrikleri kabul ederken, diğer taraftan da gerçekleştireceği yatırım ve projeler üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Posof’ta seçimi kazandıktan sonra ilçede bayram havası yaşatan Cahit Ulgar’ı zorlu bir süreç bekliyor.
BORCUMUZ VAR AMA BAHANEMİZ YOK!
    Belediyeyi devir alan ve gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Ulgar, “Devlette devamlılık esastır. Her başkan kendi döneminden sorumludur.
    Belediye ile ilgili işler Sayıştay’la ilgili mevzuatlardır. Geçmiş dönemlerden ilgili problem varsa kayıtlarda mevcuttur.
Belediye borcu 2,2 trilyon, bunun 12 trilyonu İller Bankasının içme suyu ve alt yapı işlerinden kaynaklanan borçtur. Borcumuz var, biz bu borcu bahane etmeyeceğiz. Bu kurumlar çözüm yerleridir. Ağlama duvarları değildir. Önemli olan çözüm yolunu bulmak ve hizmet üretmektir. Borçlanmanın sebebini de devreden başkan tarafından da açıklaması etken olması gereken bir tavırdır. Burası küçük bir ilçe, burada gelir getirecek kanallar bulacağız. Belediyemizin kum ocağını faal hale getirip, şu anki ek gelir kaynağını iyi kullanacağız. İlimiz kalkınmada öncellikli iller arasında bunun için önemli olan proje yapmak ve proje takip etmek olacaktır. Açıkladığımız projelerin hiç birinden vazgeçmeyeceğiz ve takipçisi olacağız. Bu süreçte kardeş belediyeler başta olmak üzere değişik kanalları da kullanarak çalışmalarımızı yapacağız. Kum ocağının belediye şirketi haline getirip oradaki faaliyetlerimizi daha aktif hale getireceğiz. Posof’taki konut sıkıntısının çözüm noktasında imarla olan sıkıntıları giderip Mayıs ayının 15’i itibarıyla 50 yıllık imar sorununu çözeceğiz. Bir süreçte bu sorunları yasamayacağız. Bu imar planının bitimiyle birlikte hem TOKİ hem de özel sektörün ilçemizde yapacağı konutlarla sorunu aşmış olacağız” dedi.
ILGAR DAĞINA TÜNEL YAPILACAK
    Ilgar Dağı’na yapılacak tünel Türkiye’yi Kafkaslara bağlayacak önemli bir merkez yapacaktır diyen Başkan Ulgar: “Ilgar dağında dramı olmayan Posoflu hemşerilerimin olmadığını biliyorum. Bunun için bu dağın ilçemizin önünde engel olmaktan çıkması için bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Milletvekilimiz Orhan Atalay’ın hassasiyetle bu sorunun üzerinde durmasıyla birlikte bakanlıklar nezlinde projesi hazırlanarak yapım aşamasına gelinmiştir. Posof’un konumu bizim için başlı başına bir projedir. Sınır ilçesi olan Posof’un hizmet noktasında hükümetten gerekli desteği alarak ilçe nüfusumuzun azalmaması ve hatta artması konusunda yüksek okul girişimlerimiz başlamıştır. İlçemize kazandıracağımız yüksek okulla birlikte nüfusumuz artacak ve kalkınmaya yöneleceğiz” diye konuştu.
POSOF DOĞALGAZA KAVUŞACAK
    Posof ilçe sınırları içinde geçerek dünyaya verilen doğalgazın Posof İlçesine verilmesi için Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Taner Yıldız’la seçim öncesi görüştüğünü ve bakanın bu talebimize olumlu baktığını da aktaran Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar: “ Mevcut BTC Tesislerinden Posof İlçe Merkezine 6 kilometrelik bir boru döşenmesiyle Posof Doğalgaza kavuşacak. Bu yatırım ilçemizi bir sınıf daha ileri atlamasına vesile olacak.