TÜRKSOY´DAN ZİYARET

TÜRKSOY´DAN ZİYARET

Dünya Karapapak Türkleri Birliği KARPAT...

   Dünya Karapapak Türkleri Birliği KARPAT genel başkanı Seyfullah Türksoy bölgemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
     Ardahan Üniversitesi kurucu rektörü KUNİB ?in Başkanı ve KARPAT Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocanın ani bir kalp krizi nedeni ile hayatını kaybeden yeğenin cenazesine katıldı. Korkmaz ailesinin bu zor gününde yanında olan Türksoy, cenaze merasimi süresince Prof. Ramazan Korkmaz hocanın yanından ayrılmayarak destek olmaya çalıştı. Cenaze merasiminden sonra Çıldır ilçemizi ziyaret edip gençler ve vatandaşlarla sohbet edip ilçenin girişinde bulunan Âşık Şenlik heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra beraberindeki heyet ile bölgede bazı temaslarda bulundu.
    Bu temaslar çerçevesinde KARPAT´ın öncülüğünde iş adamlarının yardımlarını bölgedeki yaklaşık 150 öğrenciye ulaştıran Türksoy bölgede bulunan öğrencilere karne hediyesi olarak Bot, Mont, Eldiven ve Kışlık giysiler ulaştırarak bu soğuk günlerde sıcak bir el uzatarak hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Gayelerinin geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hayatına devam etmesi, kendi kültür, örf ve adetlerini öğrenmesi olduğunu söyleyen Türksoy ? İnsanımızın olduğu her yerde olmaya gayret ediyor ve tüm imkânlarımızı bunun için gece gündüz demeden seferber ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz´ diye açıklamalarda bulundu.
   Bölge halkının ve özelliklede çocukların büyük bir ilgi, alaka ve sevgisiyle karşılaşan Türksoy kendisine gösterilen bu sıcak ilgiye herkes ile tek, tek tokalaşarak ve sohbet ederek karşılık verirken her geçen gün KARPAT olarak daha fazla güçlenip çok daha güzel işlere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.
   Türksoy, Kars´taki ziyaretleri kapsamında Kars Valisi Rahmi Doğan´la da görüşerek, KARPAT´ın Gürcistan Kvemo Kartli Valiliği ile imzaladığı protokol ve gerçekleştireceği etkinlikler konusunda bilgi verdi. 2017 yılı içinde Kars´ta da bir dizi kültürel ve ekonomik faaliyet gerçekleştirmek istediklerini belirten Seyfullah Türksoy, özellikle Çıldır´da binlerce vatandaşımızın katılımıyla muhteşem bir kültür Şöleni´nin hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ifade etti...
    Kısa sürede çok büyük buluşmalar ile İSTANBUL,BURSA,SİVAS, KARS ve en son İZMİR kurultaylarında Türk Dünyasını bir araya getiren KARPAT tüm üye ve yöneticileri ile Karapapak Türklerini tüm dünyaya anlatma misyonunu yerine getirmek için çalışmalarına devam etmekte ve bu çalışmalarda toplum nezdinde ciddi bir karşılık bulmaktadır.

İbrahim Çiftçi / Bursa

/resimler/2017-1/22/1051280644194.jpg

 

/resimler/2017-1/22/1051438144484.jpg