TÜRKİYE`NİN EN MODERN TESİSİ HİZMETE GİRDİ

TÜRKİYE`NİN EN MODERN TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Ardahan Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi'nde...

     Ardahan Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi'nde yaptırdığı Entegre Hayvan Pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın yürüttüğü, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK), kapsamında 33 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, elektronik hayvan borsası, kapalı ve açık ahırlara sahip olan Hayvan Pazarının hizmete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekilleri Prof. Dr. Orhan Atalay, Ensar Öğüt, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Deniz, Türkiye'nin en modern hayvan pazarlarından bir tanesini bugün hizmete açıyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü Ardahan, 350 bin baş hayvan sayısı ile Türkiye'nin yüzde 4 hayvan varlığına sahiptir.  İlimizde her yıl yaklaşık 110 bin hayvan il dışına satılıyor. Bu hayvanların satışından ilimize giren para ise yaklaşık 550 milyon liradır. İlimizde bu tür modern hizmetlerin yapılması, vatandaşlarımızın ürettiği hayvanları pazarda daha iyi şartlarda değerlendirmesi açısından çok ama çok önemlidir. Son yıllarda devletimizin üreticilere yönelik ciddi teşvikleri olmaktadır. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hayvancılık yapmaları anlamında bu teşvikler önem taşımaktadır. Bu tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayvan pazarımızın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

      Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da, Bugün gerçekten güzel bir ana ortaklı ediyoruz. Her ilin bir özelliği bulunduğu gibi, Ardahan'ın da hayvancılık anlamında önemli bir özelliği var. Burada bize düşen görev ise bu geniş coğrafyada hayvancılığı daha fazla geliştirmek ve Ardahanlı vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmaktır. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz hayvan pazarımız bu anlamda ilimiz için önemli bir değerdir.  Vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

     Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise, Açılışını yapmakta olduğumuz bu tesis Ardahan için çok güzel bir yatırımdır. Çünkü Ardahan, hayvancılıkla anılan, hayvancılıkla geçim sağlayan bir ildir. Ardahan'da hayvancılık anlamında yapılan bütün yatırımlar ilin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu anlamda Hayvan pazarının Ardahan için, Ardahanlılar için hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, Ardahan, ekonomisinin hayvancılığa dayalılık açısından Türkiye'de 81 il içerisinde birinci sıradadır.  Ama Türkiye genelinde bu bilgi çok açık değildir. Bugün 100 bini aşkın nüfusa sahip Ardahan'da 350 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Yani kişi başına 4 hayvan düşmektedir. Bu anlamda iller bazında sıralarsak Ardahan, Türkiye ortalamasının ilk sıralarında yer almaktadır. Ardahan halkının asırlardır hayvancılık anlamında yaptığı faaliyet üst seviyededir. Bu toprakların 100 yıllardır bekçiliğini yapan insanlarımız, işgallerle, iklim koşullarıyla, fakirlikle ve göçle çok büyük sıkıntılar çekmiştir. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz Hayvan pazarımız bir kompleks olacak ve hizmetini arttırarak devam edecek. Hayvan Pazarımızın Ardahan'a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

      Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Hayvan Pazarı hizmete girdi.  Açılışın ardından katılımcılar hayvan pazarını gezdi.