TÜRKİYE´NİN EN SOĞUK YERİ

TÜRKİYE´NİN EN SOĞUK YERİ

Aşırı soğukların etkisini...

      Aşırı soğukların etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde, Türkiye´nin en soğuk yerleşim birimi eksi 33, 9 derece ile Ardahan´ın Göle ilçesi oldu.

     Bölgede soğuk havada okula gitmeye çalışan küçük öğrenciler zorlanıyor. Sibirya soğuklarının etkisi altında bulunan Doğu´da, göller, dereler şadırvanlar buz tuttu. Soğuk hava nedeniyle vatandaşlar araçlarının üzerine battaniye sererek korumaya çalışıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan´ın Göle ilçesinde 33, 9 derece olarak kaydedildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, gece saatlerinde Türkiye´deki en soğuk yerleşim yerleri eksi 33, 9 dereceyle Ardahan´ın Göle ilçesi, eksi 30, 2 dereceyle Ardahan Çıldır, eksi 30 dereceyle Erzurum Horasan, eksi 29, 3 dereceyle Erzurum Tekman, eksi 28,5 dereceyle Erzurum Pasinler ve eksi 28,4 dereceyle Ardahan merkez oldu.Doğu´daki il merkezlerinde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak Ardahan´da 28,4, Kars´ta 24, 9, Ağrı´da 26, 8, Erzurum´da 19, Erzincan´da 11,4 ve Iğdır´da 18,8 derece oldu.

     Öğrencilerin zorlu okul yolculuğu aşırı soğukların hüküm sürdüğü Ardahan´da küçük öğrenciler sabah saatlerinde okula gitmekte güçlük çekiyor. Ardahan´ın bugünlerde Antarktika´dan daha soğuk olduğunu ifade eden küçük öğrenciler " Gerçekten çok soğuk. Üşüyoruz hatta donuyoruz. Okula gidip gelmemiz bir hayli zor bugünlerde. Okulların tatil olmasını istiyoruz. Kaşlarımız, kirpiklerimiz buz tutuyor" dedi.