TÜRKERLER, KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTIYOR

TÜRKERLER, KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTIYOR

    Kayabeyi Barajının yapımını üstlelen Türkerler İnşaat ünvanlı şirket Çıldır -Kurtkale arasında ki yollarda büyük hasarlar oluşturmaya başladı.
    Birkaç yıl önce Kurtkale bölgesindeki muhtarların bir araya gelerek Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğüne bizzat giderek yol sorununu dile getirmelerinin ardından tabiri caizse rica minnet yaptırdıkları yollar bugün kullanılamaz hale geldi.
Baraja lojistik destek sunan ağır tonajları araçlar her geçen gün yolları iyice tahrip etmeye başladı. Nakliyeyi gerçekleştiren araçların isti hap haddinden fazla yük attıkları da iddia edilirken. Bu durumunda yollara daha fazla zarar verdiği ileri sürülüyor.
                                                                                “Gerekirse Yolları Kapatacağız”
    Kurtkale bölgesinde 12 köyün ve olarak 2000`den vatandaşa hizmet eden Çıldır - Kurtkale karayolu artık hizmet veremeyecek durumda. Bölgedeki dolmuş şoförleri rahatsızlıklarını belirterek " Ağır tonajlı araçlarla beraber yollarımız kullanılamaz hale geldi. 12 köy bu yollardan hizmet alıyor ve yaklaşık olarak 30 dolmuş bu yollar sayesinde evine ekmek götürüyor. Yolların bu hale gelmesiyle beraber araçlarımız çeşitli hasarlar vermeye başladı. Artık zaruri bir durum olmadığı sürece yolcu taşımacılığı yapmıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmalıdırlar. Bizler gerekirse yollarımızı ağır tonajlı araç trafiğine kapatacağız" dediler.