TREN RAYLARDA GÖRÜNDÜ

TREN RAYLARDA GÖRÜNDÜ

UDH Bakanı Ahmet Arslan...

      UDH Bakanı Ahmet Arslan´ın, içinde bulunduğumuz Haziran ayı sonunda bitirilerek hizmete sunulmasını bekliyoruz dediği Bakü Tiflis Kars (BTK) Demiryolu´nda ilk tren göründü.

    Ulaştırma Denizclik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın 4 Haziran tarihinde Kars´ta yaptığı BTK incelemesinde; "Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı projesi´nin Türkiye´deki çalışmalarının bu ayın sonunda tamamlanması hedefleniyordu. Hattın tamamen hizmete girmesi için de Gürcistan tarafındaki çalışmaların bitilmesi bekleniyordu. Türkiye´deki bölümü 79 kilometre olacak olan hattın, toplam maliyeti 600 milyon dolar. olarak açıklanmıştı.

     Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesinin Arpaçay ilçesi Kümbetli Köyü yakınlarından geçen hat güzergahında ilk tren görüldü. Tren hattında ise son çalışmalar aralıksız devam ediyor.

    Öte yandan, Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Hattı´nda Türkiye olarak bayağı mesafe kat edildiğine dikkati çeken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Haziran sonu Temmuz başında tren işletebilir hale geliyoruz ancak Gürcistan tarafında sınırda heyelan oluştu. Dolayısıyla onların işleri 3 aylık uzadı. Ağustos sonu eylül başı gibi onlar orayı bitirdiğinde biz de tamamen bitirmiş ve dizel tren işletmeciliğini hazır hale gelmiş olacağız." diye konuştu.