TRAFİK CEZALARI CANDAN BEZDİRDİ

TRAFİK CEZALARI CANDAN BEZDİRDİ

Çıldır İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ...

     Çıldır İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri son dönemde yazdıkları cezalarla halkı canından bezdirdi.

     İlçede trafiğe çıkan hemen hemen bütün araçlara karayolları trafik kanunun 73. Maddesi uyarınca posta yoluyla gönderilen cezalara tepki yağmaya başladı. Bu kanun maddesi uyarınca ellerinde kanıt olmadan sadece görmüş olduklarını iddia ederek yazılan cezaları alan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Bu Kanun Sadece Vatandaşa mı?

    Bu durum karşısında büyük tepki gösteren araç sahipleri “ Hemen hemen her hafta birkaç arkadaşımız posta yoluyla trafik cezası tebligatı alıyor. Bize ceza kesenler devletin araçlarını, şahsi işlerinde, marketlerden alışverişi yapmak için, çocuklarının okul servisi gibi kullanıyorlar. Araçlarda sigara içip, cep telefonlarıyla konuşuyorlar. Fakat bunu herhangi bir şoför arkadaşımız yaptığı zaman cezai işlemle karşılaşıyor. Devletin koyduğu bu kanun sadece bizler için mi geçerli.

Hükümete Kızgınlık Bizim Üzerimizden mi Çıkartılıyor

    Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemimde karşılaşmış olduğu üzücü bir olayı gazetemizle paylaşan bir şoför kardeşimiz “Ben hem partili, hem de Cumhurbaşkanımızı canı gönülden seven biri olarak seçim dönemimde sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimizin resimlerini aracıma asmıştım. Trafik kontrolü sırasında bir görevli aracımdaki resimleri görmesinin ardından, benimle alay edercesine cümleler kurdu. Cezai işleme maruz kalmaktan korktuğum için cevap veremedim. Fakat daha sonraki günlerde aracıma uyduruk sebeplerden dolayı yazılan cezalar posta yoluyla elime ulaştı. Cezalar ile ilgili görüştüğüm yetkiler “bizim bir suçumuz yok, bunlar sizin hükümetinizin kanunları” diyorlar. Kurdukları bu cümlelerle de şoförleri hükümetimize karşı kışkırtmış oluyorlar.

Aynı Sebepten Üç Ceza

     Cezalardan oldukça canı yanan bir başka şoför ise “ posta yoluyla  bir ay içerisinde elime 3 ceza makbuzu ulaştı. Üç cezanın üçü de aynı sebepten yazılmış. Bizim insanımızın suçu iyi niyetli olması ve vatanına milletine bağlı olması mı? Bu gün burada hiçbir tolerans göstermeden keyfe ceza kesenler acaba aynı uygulamayı Güneydoğuda yapabilirler mi? Bırakın orada ceza kesmeyi sokağa bile çıkmaya cesaret edemezler.” Dediler.