TOPLU İSTİFALAR GERÇEKLEŞECEK

TOPLU İSTİFALAR GERÇEKLEŞECEK

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından

   Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ali Babacan önderliğinde kurulacak olan yeni partinin kesinleşmesiyle birlikte Ardahan´da da çalışmalar başladı.
    Ali Babacan´ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüşüp yeni parti kuracağını beyan etmesinin ardın çalışmalara hız veren Babacan´ın ekibi Ardahan´da da teşkilatlanma konusundan harekete geçti.
    Gazetemizin ulaştığı ve şuan muhtemel İl başkanının kendisi olacağını ama bu konuda farklı isimlerinde girişimlerinin olduğu için henüz ismininin açıklanmasının etik olmayacağını belirterek. Ardahan özelinde yeni parti için izledikleri yolu ve gazetemizin sorunlarını yanıtladı.
- İl Başkanlığı Görevinin Şahsınıza Verilmesine Kesin Gözüyle Mi Bakıyorsunuz ?
      Bir çok ismin İl başkanlıği için girişimlerde bulunduğunu biliyorum. Bu girişimler partinin daha kurulmadan ne denli heyecan yarattığını göstermektedir diye düşünüyorum. İsmi geçen arkadaşlar liyakat sahiibi halkla içi içe yaşayan Ardahan´na değer kazandıracağını inandığım kişiler. Şayet görev bu arkadaşlardan herhangi birine verilse bile ben seve seve bu arkadaşlarla çalışırım.
- Partinin Kuruluşu ne zaman Tamamlanacak ?
      Bir çok siyasi partiden geniş katılınmı bir parti olacağı için herşey ince elenip sık dokunmakta. Ön görülen süre en geç eylül ayı içerisinde gerçekleşecek. Bu süre içerisinde de Genel Merkezle birlikte Ardahan teşkilatıda kurulmuş olacak.
- Partinin çizgisi Muhafazakar sağ çizgide mi olacak ?
  Parti herhangi bir kalıbın içerisine girmeyecek derecede geniş kitlelere hitap eden, hak ve özgürlükleri, adaleti gözeten eşitlikçi bir parti olacak. Her kesim kendini ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecek. İtaatle hareket eden değil, liyakatle hareket eden bir parti vizyonu olacak.
- Ardahan Özelinde En Fazla Katılım Ak Parti´den mi olacak ?
   Muhtemelen öngörümüz bu yönde lakin diğer partili arkadaşlarında Ali Babacan´a özellikle Ekonomi anlanındaki güveni çok fazla olduğundan partimize katılacaklarını düşünüyorum. Teşkilatımızın kamu oyuna duyurulması ile birlikte Ak Parti de önemli ölçüde toplu istifalar gerçekleşecek. Diğer partilerden ve siyaset sahseninde yer almamış bir çok arkadaşlar partimize katılacak.
- Seçilmişlerden Partinize Katılacağını Ön Gördüğünüz Kimse Var Mı ?
  
 Kişisel girişimlerde bulunduğum İl Genel Meclis Üyelisi, İl ve İlçe Belediye Meclis üyesi bir kaç arkadaşla çeşitli istişarelerde bulundum. Olumlu geri dönüşler aldım. Partimizin ilanı ile birlikte bu istişarelerimiz daha da hız kazanacak ve 31 Mart seçilmerinde başarıyı sağlayan bazı arkadaşlarımız Ardahanımıza partimiz çizgisinde hizmet etmeyi tercih edeceklerine inanıyorum.

- Genel Olarak Ardahan Siyaseti Değerlendirirmisiniz ?
    Ardahan´da siyaset hiç olmadığı kadar buhranlı günler yaşıyor. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkisi halkı farklı bir arayış içerisine itiyor. Siyasi parti temsilcilerinin özellikle iktidar kanadının kendilerini halkın üzerinde görmesi ve halka tepeden bakarak hereket etmesi Ardahan halkına zul geliyor. Halk ötekileştirme politikası güden, ben yaptım oldu anlayışı ile hareket eden yaklaşımları istemiyor. Sukunet ve iştişare ile alınan kararların uygulandığı bir yapının içinde hareket etmek istiyor. Bizde bu talebi gördüğümüz için yola çıktık. Ardahan´ı tekelci zihniyetten kurtaracağız.