TOPKAYA´DAN NEVRUZ MESAJI

TOPKAYA´DAN NEVRUZ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi...

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çıldır İlçe Başkanı Volkan Topkaya, Nevruz Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
  Nevruz´un Balkanlardan Orta Asya´ya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana hepimizin ortak değeri ve ortak bayramı olduğuna vurgu yapan Topkaya, ülkemizin dört bir köşesinde kutlanmakta olan Nevruz Bayramı´nın Çıldır´da daha farklı bir anlamı olduğunu söyledi.

   Her yıl 21 Mart´ta kutlanan Nevruz Bayramı´nın Türkiye´de ve dünyanın birçok ülkesinde baharın ve yeni umutların yeşerdiği bir gün olarak kabul edildiğini vurgulayan Topkaya, ?Göktürklerin Ergenekon´dan çıkışı, baharın gelişi ve Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı, kadim Türk yurdu olan Doğu Türkistan´dan dünyaya yayılmış ve günümüzde Türk dünyasında coşkuyla kutlanmaktadır. Dirilişin ve bereketin bayramı manasına gelen nevruzda, tarihin her evresinde esas olan birlik ve beraberlik unsuru olmuştur. Kazakistan´dan Azerbaycan´a Türk dünyasının her bir noktasında bin yıllarca oluşan gelenekleriyle kutlanan Nevruz Bayramı, Türk milletine her yıl bir kez daha heyecan aşılamaktadır. Çıldır´da da uzun yıllardır atalarımızın bizlere miras bıraktığı bir ruhla kutlanan bu bayram; halkımızın coşkuyla bir araya geldiği, itinayla yaşatılması gereken dinsel ve kültürel mirasımızdır. Bu düşüncelerle Anadolu´dan Kafkaslar´a, Orta Doğu´dan Tibet´e kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlanan nevruzun; vatanımızda birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir gün olmasını temenni eder, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı´nı en iyi duygularımla kutlar saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım? dedi.