TOKİ HAYAL Mİ OLDU?

TOKİ HAYAL Mİ OLDU?

Çıldır Gölü kıyısında yapılması planlanan Toki konutları sadece çekilen birkaç resimle hatıralarda kaldı.

          Çıldır Gölü kıyısında yapılması planlanan Toki konutları sadece çekilen birkaç resimle hatıralarda kaldı.

      Çıldır Gölü kıyısında şuan kum ocağı olarak kullanılan maliyeye ait yerde yapılması planlanan Toki evlerinden ses seda çıkmıyor. Yaklaşık bir yıl önce Toki'ye tahsis edilmesi planlanan yerde resim çektirip açıklamalarda bulanan Çıldır Belediye Başkanı  ve beraberinde ki heyet yeni bir Çıldır yaratmak amacında olduklarını beyan etmişlerdi. İlçeyi bulunduğu dar alandan kurtararak büyümesine öncülük etmek ve Çıldır gölünü turizme kazandırıp yeni yerleşim yerleri açmak gayretinde olduklarını açıklamışlardı. Fakat aradan geçen yaklaşık bir yıl içerisin de maliyeye arsanın tahsisi konusunda her hangi bir girişim olmadığı ortaya çıktı. 
      Yeni bir Çıldır yaratmak amacıyla geçen yıl önünde resimlerin çekildiği ve umut dolu açıklamaların yaptığı yer için maliyeye veya gerekli yerlere neden girişimde bulunmamıştır? Her yıl festivaller düzenlenerek sözde tanıtımı yapılan Çıldır gölü için, kıyısında yapılacak Toki konutları gölün yerleşime açılması ve ilçenin büyümesine olanak sağlayacakken neden bu konu unutulmuştur?
      TOKİ tüm ülkede kasabalara kadar gidip yeni yerleşim yerleri yaparken, bizler TOKİ yi istemiyormuyuz? İlçe deki ev sorunu en büyük sorun iken 600-700 tl ev kiraları ödenirken Çıldır da TOKİ sadece reklam amaçlı olarak, bir kaç fotoğraf çekilerek halka umut verilip unutuldu mu? Yapılması durumunda ilçemizin çehresini değiştirecek ve hızla büyümesine olanak sağlayacak bu gibi yatırımların önü neden kesiliyor ? Hükümetin Kalkınmada öncelikli iller için uygulamış olduğu projelerde Sodese gösterilen ilgi Toki ye neden gösterilmiyor? Çıldır’da önemli derecede barınma sorunu varken, Özel girişimci desteği  yetersizken, Çıldır TOKİ ye ne zaman kavuşacak? 
    Çıldır halkı bu soruların cevabını beklerken Belediyenin duyarsız davranması ve herhangi bir çaba sarf edilmemesi halk tarafından tepkilere yol açarken, Çıldır'ın umutsuzca geçirdiği 20 yıl tekerrür mü ediyor söylemleri artmaya başladı.