TOKİ TAKSİTLERİNE BÜYÜK ZAM

TOKİ TAKSİTLERİNE BÜYÜK ZAM

Toplu Konut...

      Toplu Konut İdaresi tarafından Çıldır´da yapılan 78 konut için Ocak ayı ödemesi gerçekleştirecek hak sahipleri büyük şok yaşadı.

           Faizsiz olarak lanse edilen ve heryıl birinci ve altıncı ayda TEFE TÜFE oranında zam yapılacağı bilgisi verilen konut ödemeleri için bugün bankaya giden hak sahipleri kötü bir süprizle kaşılaştı.

       TÜİK rakamlarına yüzde 7-9 arası gösterilen TEFE TÜFE oranın aksine yüzde 18 lik bir artışın taksitlere yansıması hak sahiplerini şaşkına çevirirken tepkileride beraberinde getirdi. Taksitlerdeki artışları tepki gösteren vatandaşlar "Biz konut sahibi olurken bizlere beyan edilen artış tutarını makul olarak karşılamıştık. Bugün ilk defa yapılan zammın yüzde 18 olduğunu fark edince büyük bir şok yaşadık. Altıncı ayda tekrar zam yapılacak. Bugün en düşük 477 tl olan taksit tutarı ocak ayı itibariyle 552 tl olurken en yüksek taksit 537 tl den 617 tl ye yükseldi. Haziran ayında da yapılacak olan zamla en düşük 650 en yüksek 725 tlye yükselmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. Biz zaten 300 liraya kiraya verdik aldığımız kiralar taksidin yarını bile karşılamıyor. Bu durum karşısında ya kiralara zam yapacağız yada sözleşmemizin feshini isteyerek vazgeçeceğiz. Bu tutarlarla 58 metrekarelik evlerimizi 108 bin tl ye almışken 15 yıl sonunda bu zamlarla birlikte 250 bin tlye geçeceği aşikardır" dedi.

     Kiraya verilemeyeceğinin sözleşmenin 5. maddesinde de belirtilmesine rağmen kiraya veren vatandaşlar usulsüz kiraya vermelerinin yanı sıra bu artışla kira bedelleri arasındaki uçurumdan dolayı sıkıntıya girdiler