TEMAYÜL YOKLAMASI YÜKSEK KATILIMLA YAPILDI

TEMAYÜL YOKLAMASI YÜKSEK KATILIMLA YAPILDI

24 Haziran seçimleri....

     24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti´den Ardahan milletvekili aday adayı olan isimler için 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü temayül yoklaması yapıldı.

    Ardahan Gençlik Merkezinde gerçekleşen temayül yoklamasına İl ve İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Teşkilat başkanları, İl Genel meclis üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, DHK ve Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri, Köy ve Mahalle Temsilcileri ve bir çok Ak Partili isim katılım sağladı.

   Temayül yoklaması, Ak Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan başkanlığında ki, Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı MKYK Üyesi Av. İsa Sinan Göktaş ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Berçin Havva Öztürk´ün gözetiminde gerçekleştirildi.

  AK Parti´den Ardahan milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Yunus Baydar, Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Hamza Bektemur, Halil İbrahim Dursunoğlu, Cavit Çetin, Muhsin Koca, ve Fatih Kılıç´ın yarıştığı temayül yoklaması tamamlandı. Mevcut milletvekillerinin katılmadığı temayül yoklamasında, üyeliği devam eden il ve ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, demokrasi hakem heyeti, disiplin kurulu üyeleri, mahalle başkanları, eski milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri oy kullandı. Ak Partililer, Milletvekili aday adaylarını sıcak karşıladılar.

ŞANLITÜRK: 24 HAZİRAN´IN BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR!

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ardından kürsüye gelen Ak Parti Ardahan İl Başkanı Mutlu Şanlıtürk, ?24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem milletvekili genel seçimi teşkilat temayül toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ederim. 24 Haziran seçimleri durduk yere ortaya çıkmış değildir. MHP´nin yaptığı erken seçim çağrısı ülkede üzerinde önemle durmamız ve dikkatle değerlendirmemiz gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı. Parti idealimiz seçimleri vaktinde yapmaktı. Ama şartlar bizi erken seçim çağrılarını daha fazla karşılıksız bırakamayacağımız bir noktaya getirdi.

    Uzun süreli erken seçim havasının ülkemize ve milletimize çok ağır maliyetleri olacağı için bu gündemi  genel başkanımız Türkiye´nin önünden süratle kaldırmaya karar verdi. Böylece 17 Nisan´da yapılan çağrıya 18 Nisan tarihli cevabında ülkemizi bu önemli tartışmadan çıkarmış oldu. Ak Parti tarihinin hiçbir döneminde milletimize müracaat etmekten kaçınmamıştır. Üstelik Ak Parti diğer partiler gibi seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti de asla olmamıştır.  Her an seçim olacakmış gibi tüm kadroları ile seçime hazırdır. Yarın yapılacak olan İstanbul kongresi ile il, ilçe ve belde teşkilatlarımızın ile kongre süreçlerimiz tamamlanmış olacak kongrelerimiz büyük coşku ve seçim havasında geçmiştir. 24 Haziran seçimlerinde ilimizden milletvekili olmak için müracaat bulunmuş çok kıymetli aday adaylarımız mevcuttur. Kendilerine bu kutlu davaya hizmet etme noktasında başarılar dilerim.

   Bugün gerçekleştirdiğimiz temayül yoklaması aday belirleme sürecimizdeki yöntemlerden sadece biridir. Tek başına belirleyici olmayacağı gibi belirlemede önemli de bir etken olacaktır. Bugün burada sizlerin tercihleri genel merkezimiz tarafından dikkate alınacaktır. Son kararı genel merkez´imiz verecektir. Genel merkezimiz tarafından kimlerin isimleri aday olarak belirlenirse belirlensin tüm aday adayı arkadaşlarımızın bu seçimi kazanmak için var güçleri ile sanki kendileri adaymış gibi çalışmalarını arzu etmekteyiz. Buraya kadar gelerek tercih beyanlarında bulunacak tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Bir kez daha 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Allah´tan diliyorum? dedi.

   Ak Parti İstanbul Milletvekili Ak Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, temayül yoklamasından önce bir açıklama yaparak, uyulması gereken kurallarla ilgili bilgi verdi. Ardahan´da 2 milletvekiline de talip olduklarını belirten Esayan, ?Bugün gerçekleştirdiğimiz eğilim yoklamasında Ardahan´ımızın 24 Haziran seçimi sürecinde AK Parti tarafından oluşturulacak milletvekili listemiz konusunda kanaatleri alacağız. Ardahan, bu seçimde 2 milletvekili çıkarmasını istiyoruz. Biz AK Parti olarak, bu 2 milletvekilinin 2´ine de talibiz? dedi.

    Konuşmalarının ardından oy kullanımına geçildi. 564 üyeden 497 üye oy kullandı. Kullanılan oylar tutanaklara geçirildikten sonra mühürlenip çuvalla Temayül Komisyon Başkanı ve komisyonun gözetiminde Ankara´ya götürüldü.

ADAY LİSTESİ 21 MAYIS´TA AÇIKLANACAK

    AK Parti Ardahan İl Başkanı Mutlu Şanlıtürk, temayül yoklamasında partililerin görüşlerinin alınacağını belirterek, ?Temayülde oy kullanacaklardan milletvekili adayı olarak görmek istedikleri 2 aday adayının isimlerini kutucuklara işaretlemeleri istenecek. Temayülün ardından sonuç açıklanmayacak. Temayül yoklaması adaylarımızın belirlenmesinde izlenen yöntemlerden bir tanesi. Aday listemiz kesinleştikten sonra 21 Mayıs´ta açıklanacak. Şölen havasında bir temayül yoklaması yapacağız. Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum? dedi. 

MÜLAKATLAR 7 MAYIS´TA

   Temayül yoklamasının ardından, 7 Mayıs Pazartesi gününden itibaren aday adayları ile mülakatlar yapılacak. Bunun için de AK Parti yönetimi hazırlıklarını tamamladı. Bir genel başkan yardımcısının başkanlığında dörder kişiden oluşan 14 alt komisyon kurulacak. Bu komisyonlarda, bir MKYK üyesi, bir kadın kolları MKYK üyesi, bir de gençlik kolları MKYK üyesi bulunacak. 14 alt komisyondan her biri en az 500 aday adayı ile yüz yüze mülakat yapacak.

/resimler/2018-5/6/0922571300838.jpg

/resimler/2018-5/6/0923122394822.jpg

/resimler/2018-5/6/0923236926326.jpg

/resimler/2018-5/6/0923365051593.jpg