TEK ÇARE AKTAŞ SINIR KAPISI

TEK ÇARE AKTAŞ SINIR KAPISI

Günlerdir ilçenin gündeminden düşmeyen Çıldır Adliyesinin kapanması olayı adliyenin kapanmasıyla son bulurken Posof Adliyesinin kapatılma kararının durdurulması ilçede halkının siyasilere tepkisini yeniden artırdı.

 

      Günlerdir ilçenin gündeminden düşmeyen Çıldır Adliyesinin kapanması olayı adliyenin kapanmasıyla son bulurken Posof Adliyesinin kapatılma kararının durdurulması ilçede halkının siyasilere tepkisini yeniden artırdı.
         Posof Adliyesinin kapanmaması için girişimde bulunan siyasiler özellikle Posof ilçenin Ardahan iline uzaklığı, Ilgar dağının kış şartlarındaki kapanma durumu ve Türközü sınır Kapısının olması gibi sebeplerle önüne geçerek olayı çözdükleri ortaya çıktı.
        Çıldır ilçesinin ise yukarıdaki şartlara uygun herhangi bir durumu mevzu bahis olmadığı için kapanmamasının önüne geçilemedi. Çıldır ilçesi gerek Ardahan iline yakınlığı, gerek adli vakalardaki dosya sayısının 1000'in altında olması ve ilçe nüfusunun az olması Adliyenin kapanmasına sebep olurken, bu durumların tersi gerçekleştiği taktir de yeniden açılabileceği de gündemde. 
     Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Ardahan Milletvekilleri Orhan Atalay ve Ensar Öğüt ise ortak bir görüş bildirerek Aktaş Sınır Kapısının açılması ile birlikte ilçe ye sadece Adliyenin gelmesiyle kalınmayıp yeni devlet kurumlarının da açılacağını beyan ettiler.
       Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr.Orhan Atalay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ''hem Posof hem de Çıldır ilçemizde ki Adliyelerin kapatılmaması için yoğun çaba harcadık. Posof Adliyesi için mevcut şartlardan dolayı kapanmasını durdurabildik, yalnız Çıldır ilçemizin konumu biraz daha farklı olunca engel olamadık. Bizzat konuyla ilgili olarak Adalet Bakanımızla görüştüm, şartların oluşması durumunda tekrar ilçeye adliyenin açılabileceğini belirtti. Benimde edindiğim izlenim ve çalışma sonucunda da Aktaş Sınır kapısının biran önce açılmasıyla birlikte ilçede yaşanacak olan hareketlik ve nüfus yoğunluğu adliyenin yanı sıra başka devlet kurumlarının da açılmasına katkı sunacak. Bizim de çalışmamız Aktaş Sınır Kapısının biran önce aktif hale gelmesi içindir. Umarım en kısa zamanda olumlu gelişmeler yaşayacağız''dedi.
     CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise yaptığı açıklamada '' konuyla yakından ilgileniyorum, Çıldır ilçemizi AKP iktidarına teslim etmeyeceğiz. Adliyenin kapanmaması için gerekli çalışmaları sürdürüyorum. Buradan olumlu bir sonuç alamazsam Çıldır ilçemizde gerek belediye başkanlarımız, gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımızla bir araya gelerek büyük bir protesto yapmayı planlıyorum. Çıldır ilçesi ki tarihi bir yere sahiptir. O zaman bu adli kurumun ilçeden alınması acilen durdurulmalıdır. Posof ilçesi için özellikle kış şartları ve sınır kapısından dolayı Adliyenin kapatılması durduruldu. O zaman bizlerde Aktaş sınır kapısının açılması için hep beraber hükümete baskı uygulayarak hem kapımızı açtıracağız hem de adliyemizi geri getireceğiz''dedi.