TDSY MERKEZ BİRLİĞİNDEN TARIM BAKANINA ZİYARET

TDSY MERKEZ BİRLİĞİNDEN TARIM BAKANINA ZİYARET

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri...

    Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiriciler Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Başkan Yardımcısı Yunus BAYDAR, Muhasip Üye Mehmet ALDEMİR, Genel Sekreter Dr. Onur ŞAHİN, İzmir DSYB Başkanı Ahmet KOCAAĞA ve İzmir DSYB Yönetim Kurulu Üyeleri Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ´ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sayın Bakanımızın Başdanışmanı, Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat PAKDİL, Hayvancılık Genel Müdürüttin EYİMAYA ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem SELÇUK´un hazır bulunduğu ziyarette. 

     Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin yürüttüğü ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki güncel konular ve küpeleme ile ilgili yaşanan sıkıntılar değerlendirildi.

     Ziyaret çerçevesinde, Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Kamil ÖZCAN tarafından Türkiye´de Bakanlık ile müşterek olarak yürütülen başta ırk ıslahı çalışmaları olmak üzere; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin yürüttüğü faaliyetler, İl Birliklerimizin ülke genelinde büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü, son dönemde süt ve yem fiyatları ile ilgili yetiştiricilerimizin yaşadığı problemler Sayın Bakanımıza iletilerek, sorunun acil çözümü için çalışma yapılması talep edildi.

    Ziyaret sonunda Genel Başkan Kamil ÖZCAN tarafından Tarım ve Orman Bakanına plaket takdim etti. Sayın Bakan Dr. Bekir PAKDEMİRLİ´ye Yetiştirici Birliklerimiz adına görevinde başarılar diliyoruz dedi.