TAŞTAN, ADAY OLMAYACAĞIM

TAŞTAN, ADAY OLMAYACAĞIM

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu...

   Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Saymanı, Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, Ardahan AVM’nin 5. Katına taşıdığı konseyin çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

    Önümüzdeki dönem Kent Konseyi başkanlığına aday olmayacağını belirten Başkan Taştan, süresi boyunca gerek Ardahan’a faydalı çalışmalar geliştirip gerekse ülkemiz kent konseylerinde  örnek teşkil edecek çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ardahan AVM’nin 5. Katına taşınan Kent Konseyi, modern yapısı ve konforlu hizmet binasıyla misafirlerini ağırlamaya başladı.

“Günümüzde sivil toplum örgütlerinin toplumsal yaşama sunduğu katkı her geçen gün artarak devam etmektedir” diyen Başkan Taştan, Stk’lar toplumsal hayat ile ilgili farkındalık oluşturmak ve toplumsal sorunlara karşı bütünsel bakış açısı ile çözüm üretmeye devam etmektedirler. Bu amaç ile sivil toplum hayatında aktif rol alan Stk’lar bu yönde yaptıkları çalışmalar ile toplumsal yaşamın oluşturulmasına ve geliştirilmesine de katkı sunmaya devam etmektedir” dedi.
Başkan Taştan: “STK’ların yereldeki en büyük karşılığı olan kent konseyleri de bu bakış açısı ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Oluşturulan üst çatı kuruluşları aracılığı ile de ülke genelinde de etkili çalışmalar sürdüren kent konseyleri, yapılan faaliyetler ile pek çok konuda farkındalık oluşturmaya devam etmektedir. Ardahan Kent Konseyi de bu vizyonla çalışmalarına yön vermektedir. Verimliliğini yerelde paydaşlarına ve vizyoner yöneticilerine dayandıran Ardahan kent konseyi, paydaşları ile beraber projeler üretmeye devam etmektedir.

BİZ BİZİMLE GÜÇLÜYÜZ ARDAHAN

Kent Konseyi Başkanlığı yaptığı dönemlerde Ardahan’a birçok proje kazandıran Başkan Taştan, çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Son olarak Avrupa birliği sivil düşün programının desteğiyle yürüttüğümüz ‘Biz Bizimle Güçlüyüz Ardahan’ projemiz pandemi dönemine uygun koşullarda devam etmekte. Bu projede hak temelli oluşturduğumuz videoları dijital iletişim kanlarlıyla hedef kitleye ulaştırmayı planlıyoruz. Bu vesileyle projemize büyük bir gönüllülükle katıda bulunan Ardahan Baro Başkanımıza ve Avukatlarımıza yine İl Sağlık Müdürümüze ve ilgili uzman doktorlarımıza çok teşekkür ederim. Bu ortaklıkla kamu sivil toplum sivil toplum STK ortaklığının en güzel örneği de yaşamış oluyor. Yapılan bu proje ve önceki projeler ile kent konseyinin kuruluş ruhunu koruyan Ardahan kent konseyi her hangi bir kuruma mali anlamda bağlı olmaksızın proje yürütebilmenin mümkün olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yöntem ile farklı düşünceleri bir araya getirebilmekte ve uzlaşı kültürünün bu paydaşlar arasında oluşmasına imkan vermektedir. Bunun yanında ortaya çıkan toplumsal sorunlar karşısında paydaşları ile beraber farklı çözümler geliştirebilmektedir. Bu süreç; paydaşların katkısını üst seviyeye taşınmakta ve projelere çözüm sunma konusunda paydaşlarını teşvik etmiştir. Sivil toplum çalışmalarında önceliğin mali kaynaklar olmadığını ortaya koyan Ardahan kent konseyi ürettiği farklı projeler ile kendine kaynak tahsis edebilmiş, sergilediği bu tutum ile de sivil toplum örgütlerine ve çalışmalarına örnek teşkil ederek sivil toplum mali yapılanmasına farklı bir bakış açısı geliştirmiştir.”