TAŞTAN" CUMHURBAŞKANI OLUMLU BİR TAVIR SERGİLEDİ"

TAŞTAN

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan...

    CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Türkiye´de darbenin tarafı olan hiçbir siyasi düşünce yoktur. Bunu sokaklar göstermiştir." dedi.

    Taştan,  yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra liderlerin bir araya gelmesini önemsediklerini ve bunun devamını istediklerini belirtti.

    Hep birlikte Türkiye´de yaşanıldığından bahseden Taştan, şöyle konuştu: "Başka ülkemiz de, başka gidecek yerimiz de yok. Ümit ediyorum bu darbe girişimi gerçek demokrasinin gelmesine ve siyasiler arasındaki bu gergin havaya son vermesine vesile olur. Bu görüşmede dördüncü partinin de orada olmasını isterdim. O da bana göre bir eksiklikti. Bütün sorunların mecliste çözülmesine inanan partiyiz. Partiler arasındaki diyalog devam etmektedir, bu da bizi sevindirmektedir. Bizim, ´Din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması´ düşüncemiz bugün doğru çıkmıştır. Ortaklaşa demokrasiyi inşa etmek zorundayız. Bütün Türkiye´de esen bu iyimser rüzgar devam eder diye düşünüyorum."

Olağanüstü Hal´in ilan edilmesi

    "Bu süreçte bir OHAL haklılığı vardır" diyen Taştan, şöyle devam etti:  "Kurunun yanında yaşın da yanmaması için özenle, itinayla OHAL´in uygulanması gerekir. Kanun hükmünde kararname yetkisi veren o yasayı da iyi kullanmamız gerekir. Diğer siyasi patilerin ve görüşlerin bu karara ortak edilmeleri gerekir. Çünkü Türkiye´de darbenin tarafı olan hiçbir siyasi düşünce yoktur. Bunu sokaklar göstermiştir. Hukukun bağımsızlığı, mahkemelerin bağımsızlığıyla ilgili yeni bir adım atılmıştır, ben onu da taktirle karşılıyorum. Bu bana göre bu süreçte en önemli bir birlikteliktir. Bunun mutlaka gerçekleştirilmesi gerekir. Ben bunlarla ilgili iyi şeylerin olacağını, Türkiye´nin rahatlayacağına inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın davalarını geri çekmesi

   Bunu olumlu bir davranış olarak gördüklerini belirten Taştan, "Gerginlikten sonra ilk adımlardan birisi de budur. Olumlu bir gelişmedir. Diliyorum bundan sonraki siyasetdilimizde bunlar olmaz. Diliyorum ki, hakaretler, küfürler dava edilecek bir konu olmamalı. Bu bir örnektir. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu fark etmiştir. Olumlu bir davranış. Olması gerekendi. Bundan sonra barış dili daha çok kullanılır ve bu sorunlar daha kısa sürede alışılır." dedi.