TAŞDEĞİRMEN'DE MUHTEŞEM ŞENLİK

TAŞDEĞİRMEN

Çıldır ilçesine bağlı Taşdeğirmen köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen ‘yaz şöleni’ büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

      Taşdeğirmen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Orhan’ın öncülüğünde, köy muhtarlığı, dernek yetkilileri ve köy halkının da destekleri ile ilki düzenlenen şenlik geniş katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.
     Gurbetten sılaya uzanan şenliğe batı şehirlerinde yaşayan köylülerin ilgisi büyük olunca şenlik festivali aratmadı. Şenliğe Çıldır Kaymakamı Muhammed Enes İpek ve ilçe protokolünün yanı sıra Taşdeğirmen köylüler ve civar köylerden vatandaşlar katıldı.
     Program öğle namazına müteakiben şehitler ve ebediyete intikal etmiş köylüler için Kuran-ı Kerim okutulmasıyla başladı. Şenliğe katılan misafirlere yemek ikramının ardından yöresel aşıkların sunumu ve halaylarla vatandaşlar güzel vakit geçirdiler.
     Dernek Başkanı Sinan Orhan, bu yıl ilkini düzenledikleri yaz şölenini bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı şekilde sürdüreceklerini dile getirerek “ 1. Taşdeğirmen Yaz Şenliğimiz arzu ettiğimiz şekilde gerçekleşti. Başta Çıldır Kaymakamımız sayın M. Enes İpek olmak üzere İlçe Protokolümüze ve şenliğimize katılan köylülerimiz ve ilçe halkımıza köyüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İlçemizde yapılan bu tür organizasyonlar gurbet ile sıla arasında köprü vazifesi görmektedir. Memleket hasreti çeken vatandaşlarımız bu tür organizasyonlarla doğup büyüdükleri ata, dede topraklarını bu sayede ziyaret etmiş oluyorlar. Bizde Taşdeğirmen Derneği olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şenliğimizde gurbeti sıla ile buluşturduk. Şenliğimize sponsor olan kıymetli köylülerimize ve şenliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.