TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ DERNEĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ DERNEĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Malum kış aylarında derneklerimizin yaptığı geleneksel kaz yemeklerinin ikram edildiği birlik beraberlik geceleri tüm hızı ile devam ederken 6 Şubat günü sabaha karşı 04:16 da merkez üssü Kahramanmaraş olan tarihin en büyük deprem

Malum kış aylarında derneklerimizin yaptığı geleneksel kaz yemeklerinin ikram edildiği birlik beraberlik geceleri tüm hızı ile devam ederken 6 Şubat günü sabaha karşı 04:16 da merkez üssü Kahramanmaraş olan tarihin en büyük depremleri arasında bulunan depremler ile ülkece sarsıldık.

Saatler ilerledikçe ağırlaşan bilanço ile acı ülkemizin her yerine yayılırken her geçen dakika hayatını kaybeden ve enkaz altında kalanların sayısı artmakta acı tüm milletimizin iliklerine kadar işlemekte.

Deprem haberini alır almaz milletimiz çok ciddi bir reaksiyon göstererek bölgeye adeta yardım yağmakta işte tam bu noktada Kars Ardahan ve Iğdır STK’ları çok hızlı bir şekilde harekete geçerek çok büyük çapta yardım seferberliği başlatmışlardır. Belki de bugüne kadar onlarca eleştiri yazısı yazdığım STK’larımızı bu sefer sergiledikleri tavır nedeni ile yürekten tebrik ediyorum.

Bu kapsamda STK’lara örnek olacak bir karar daha alınarak sosyal medyada paylaşıldı. 12 Şubat da Bağcılar Halk Sarayında 22.Birlik Beraberlik Gecesini yapmaya hazırlanan Ardahan İli Çıldır İlçesi Taşdeğirmen Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin genç başkanı Sinan ORHAN ve yönetim kurulu acil olarak toplanarak tüm derneklere örnek olacak bir karara imza attılar. 

Taşdeğirmen Köyü Derneği sosyal medyadan yaptığı açıklama ile ilk etapta AFAD’a 20.000 TL nakdi yardım yaptıklarını ve 12 Şubat gecesi yapacakları etkinliği ise Depremde hayatını kaybedenler için mevlidi şerifin okunacağı ve yardım toplanacak bir etkinlik olarak revize ettiklerini bu geceden elde edilecek tüm geliri de yine deprem bölgesine bağışlayacaklarını duyurdular.

Toplum tarafından çok büyük övgü ve destek alan bu tavrı yürekten destekliyor sayın Başkan Sinan ORHAN ve yönetim kurulu üyelerini tüm kalbimle tebrik ediyorum. Sivil Toplum Örgütlerinin sosyal sorumluluk görevini en iyi şekilde yerine getiren bu tavırlarının diğer tüm derneklere de örnek olmasını temenni ederken böyle bir iyilik hareketine öncülük eden tüm Taşdeğirmen Köyü Dernek yönetici ve köylülerini de yürekten kutluyorum.

 

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar