TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ DERNEĞİNDEN ÖRNEK BİR PROJE DAHA

TAŞDEĞİRMEN KÖYÜ DERNEĞİNDEN ÖRNEK BİR PROJE DAHA

Taşdeğirmen Derneği farklı etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

                  Başkanlığını Sinan ORHAN’ın yaptığı ve merkezi Gebze’de bulunan Taşdeğirmen Köyü Derneği örnek projelere devam ediyor. 

             Göreve geldiği günden beri dernekçiliğe farklı bir soluk getirerek üstlenmiş olduğu misyonla üyelerinin birlik ve beraberliğini sağlama adına herkese koşarak İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ’daki üyelerine hasta ve yaşlıları ziyaretleri başlatmıştı. 

               Depremzedeler için başlatmış olduğu proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir köy derneği olarak depremzedelere yardım gecesi düzenlemiş, deprem bölgesine hem nakdi yardım, hem de bir adet konteyner yaptırmıştı. 

               Bu projesi ile Bağcılar Belediyesi bünyesinde kurulan Bağcılar STK İletişim merkezine farklı bir fikir vererek Malatya’da büyük bir konteyner kent kurulmasına vesile olmuştu. Yakmış olduğu bu meşale ile ilk konteyner Taşdeğirmen Köyü tarafında yaptırılmıştı. Yapmış olduğu bu işlemleri tüm şeffaflığı ve dekontları ile tüm kamuoyu ile paylaşmıştı. Kadınları daha değerli hissettirici ve dernek süreçlerine katılımına sağlaması adına dernek merkezinde Kadınlar günü etkinliği, Ramazan ayında geniş katılımlı bir iftar programı yapması güzel projeleri arasında görülmektedir. 

           Yapmış olduğu örnek projelere bir yenisini daha ekleyip 23 Nisan’da çocukları dernek merkezinde misafir ederek, çocuklara toplum bilincini aşılama anlamında örnek bir proje daha gerçekleştirdi. Yapmış olduğu bu projeleri bütçem olarak bir dernek olarak karşılanması çok zor olmasına rağmen Taşdeğirmen Köylüleri ve üyeleri tarafından bu örnek projelere de çok güçlü bir destek olduğu görülmektedir. 

           Klişe dernekçiliğe farklı bir vizyon ile başka bir soluk getirerek toplum yararına yapmış olduğu için genç başkana ve yönetimine başarılar diliyoruz. Diğer derneklerimize de örnek olmasını ümit ediyoruz.