www.cildirgoyce.com

TAŞ OCAĞINA KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR

TAŞ OCAĞINA KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR

Çıldır Mahalle Muhtarları...

          Çıldır Mahalle muhtarları ve çiftçi koruma başkanı taş ocağını kapanmasın için tek vücut olarak gişimlerde bulunarak Çıldır halkından imza topladılar.

         Dedekorkut mahallesi sınırları içerisinde bulunan mera içerisinde uzun zamandır faaliyet gösteren taş ocağının tarımsal alanları tahrip etmesi ve hayvan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle taş ocağının kapantılması için imza kampanyası başlatıldı. Dedekorkut Mahallesi Muhtarı Erdal Yılmaz, Yeni Mahalle Muhtarı Aytekin Yılmaz, Çay Mahallesi Muhtarı Gökmen Aksu, Çankaya Mahallesi Muhtarı Erkan Aygün, Ufuktepe Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Kalaçay ve Çiftçi Koruma Başkanı Mutlu Aygün taş ocağının kapanması için gerekli çalışmayı başlatarak Çıldır halkından imza toplayarak, imzaları gerekli işlemlerin başlatılması için İl Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğüne bıraktılar.

       Taş ocağının ilçeye verdiği zararı Çıldır Halkı ile paylaşan heyet yaptığı açıklamada " Tarım ve hayvancılıkla gerçinen bir ilçeyiz. Taş ocağının meramıza verdiği tahrip gün geçtikçe artmaktadır. Her geçengün daha fazla tahrip ve hayvan hastalığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi için ilçe halkımızla birlikte imza toplayarak gerekli yerlere ulaştırdık. Umarız ki devlet yetkilileri bu talebimize kayıtsız kalmazlar. Bu yolda bizleri destekleyen tüm Çıldır halkına teşekkür ederiz" dediler.