TARIM KREDİ KOOPERATİFİNDEN ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

TARIM KREDİ KOOPERATİFİNDEN ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

Çıldır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Menderes Coşkun hafta sonu Erzurum Kooperatif Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı sonucunda çiftçi borçlarıyla ilgili önemli kar

 

      Çıldır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Menderes Coşkun hafta sonu Erzurum Kooperatif Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı sonucunda çiftçi borçlarıyla ilgili önemli kararlar alındığını açıkladı.
     Coşkun gazetemize yaptığı açıklamada ‘’ Sıfır faizli olarak kullandırdığımız 5 yıl ödemeli hayvancılık kredilerini bir yıl ertelenmesi hükümetimizce açıklanmış ve önümüzdeki yıl 2 taksitin birlikte ödeneceği öngörülmüştü. Bu konunun çiftçimizi mağdur edeceği gibi gelecek yıl ödeme güçlüğüde çekeceği tarafımızdan bölge müdürlüklerine bildirilmiş ve bölge müdürlüğümüzle gelen bu talepler karşısında, çiftçimizi rahatlatacak bir karar alınması yönünde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda alınan kararlar doğrultusunda sıfır faizli olarak kulandırılan hayvancılık kredilerinin bu yılki taksiti önümüzdeki yıla, sigorta ve faiz ile birlikte yüzde 8 yansımalık ile ertelendiği, diğer taksitlerin ise bir sonraki yıldan itibaren aynı şekilde ödenmesine karar verilmiştir. Bununla ilgili çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüklerine dileçeyle başvuracakları gibi, 31.10.2012 vade bitim tarihinden sonra kooperatif müdürlüklerimize çks belgeleriyle birlkte müracaat etmeleri gereklidir'' dedi.