TARİHİ KÖPRÜDE BOMBA ALARMI

TARİHİ KÖPRÜDE BOMBA ALARMI

Ardahan-Şavşat karayolu...

       Ardahan-Şavşat karayolu üzerinde bulunan Tarihi eski köprüde Ardahan Belediyesinin bir yıl önce başlattığı, onarım çalışmasında eski savaşlardan kalma, patlamamış 2 top mermisi bulundu.    

    Kurtuluş savaşından kaldığı tahmin edilen patlamamış 2 top mermisi bulunması üzerine işçiler polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri top mermilerinin patlamamış olduğunu belirledi. Ekipler top mermilerini fünye ile patlatırken, patlamanın sesini duyan vatandaşlar tarihi köprü etrafında toplandı. Patlama sesi heyecana neden olurken, etrafta toplanan vatandaşlar bir süre olayın ne olduğunu anlamaya çalıştı.

    Polis ekipleri tarafından bulunan top mermilerinin patlatıldığını dile getiren vatandaşlardan Yaşar Ekmekçi, bulunan patlayıcıların polis ekipleri tarafından imha edildiğini dile getirdi.

    Kentin sembollerinden biri olan ve yaklaşık 110 yıldır ayakta duran, günümüzde ise üzerinden su ve kanalizasyon boruları geçen Ardahan Köprüsü´nün restore edilmesi için Ardahan Belediyesi bir sür önce çalışma başlatmıştı.