SYDV İŞLEVLİK KAZANIR MI?

SYDV İŞLEVLİK KAZANIR MI?

Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilçenin en çok sorunlu ve şikayet konusu olan kurumudur.

 

     Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilçenin en çok sorunlu ve şikayet konusu olan kurumudur. Çalışan 2 personelle işlerin yürümediği tespit edilmiş olmalı ki 2 çalışan daha alındı.2 , 3 kez iptal edilip yeni şartlar koyulan, kimler ve neler için uyarlandığı tespit edilemeyen kurum için sonunda 2 tane genç kardeşimiz alındı. Hayırlı olsun kendilerine.
    Tüm dedikodulara rağmen tamamlanan personel alımı kurumu ne kadar düzlüğe çıkaracak bunu bize zaman gösterecek. Bu kurum ki Ak Parti iktidarı ile birlikte halkımızın yarasına en büyük merhem olmuş, maddi durumu kötü vatandaşlarımıza hizmet anlamında büyük destek sağlamıştır. Tabii bu Çıldır için pekte öyle olmadığı gibi her gün kurum hakkında şikâyetler artmış öyle ki bizi ziyaret ederek şikayetlerini dile getiren insan sayısı her gün artmıştır. Konuyu birkaç kez gazetemizde dile getirmemize rağmen değişen bir şey olmamıştır. Sözlü olarak gerek kurum gerekse amirlerini bu şikayetler konusunda bilgilendirdiğimiz halde sessizlik bozulmamış vatandaşımızın mağduriyetleri giderilmemiştir.
   Vatandaşların sorunlarını çözmek yerine, bugün git yarın gel, toplantı yok, toplantıda kabul edilmedi gibi söylemler ve vatandaşında sorgulayamadığı olaylar karşısında çareyi bizlere anlatmak bulmuşlardır. Vatandaşın toplantı yapılıp yapılmadığı, dosyası veya dilekçesinin heyete sunulup sunulmadığı, heyete bulunan kişi veya kişilerin olumsuz rapor verdiklerinin sebepleri sorgulanmadan vatandaş dertleri ile baş başa çaresiz bırakılmıştır.
Maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza 2 ayda ödenen 100 TL, kömür ve küçük gıda yardımları haricinde herhangi bir proje üretemeyen kurum işlevsiz bir halde yerinde durmaktadır. Ama görevlerini gereği gibi yapmayan kurumun sorgulanması da yapılmamaktadır ki şikayet her geçen gün artmaktadır. Evleri üstlerine çökecek vaziyette olan yaşlı insanlar, evinde ekmeği bulunmayan, hasta yatağından kalkmaya takatı olmayan birçok insanımız mağdur haldedir. Bunların çoğu kuruma söylendiği halde herhangi bir çözüm alınmadığı gibi heyete bile çıkarılmadan sümen altı edildiği iddiaları ise alıp başını gitmiştir.
    Bundan sonra gerek yerel gerekse ulusal basında ilçemizde mağdur olan vatandaşlarımızı gündeme getirerek yaşadıkları yerleri ve hayatları sizlerle paylaşarak ortak çözümler arayaçağız. 
   Tüm bunlara rağmen ilçemize yaklaşık 5 aydır göreve başlayan ilçe Kaymakamımız Alparslan Kılıç’ın,kendi dönemiyle birlikte, yaşanan bu sıkıntıları yeni alınan 2 toplam 4 personel ve kimlerin nasıl neye göre seçtiği mütevelli heyeti ile birlikte kurumu işlev hale getireceğinden şüphemiz yoktur.