SÜRECE DAHİL ÖNERİLERİM.

SÜRECE DAHİL ÖNERİLERİM.

Sinan Karaçay´ın gündeme ait yazısı...

    - Maske dağıtımı konusu başlı başına bir sorun olmuş ve dağıtım süreci devlete ek yükler getirdiği gibi eczaneler kanalı ile dağıtımı sosyal mesafe kuralında ciddi ihlallere yol açabileceği gibi sağlık ordumuzun önemli paydaşlarından olan eczacane çalışanlarını büyük risk altına sokacaktır.

      ÖNERİM: Tek kullanımlık maske için devletimiz tek bir fiyat belirlemeli ve her yerde maske satışı yapılmasının önü açılmalıdır. Bu fiyata uymayanlara da çok ağır cezalar verilmelidir. Bu yolla hem devlet dağıtım kanalları kurmak için masraf yapmaktan kurtulur hemde dağıtım çok fazla noktadan olacağı için birikimelerin önüne geçilmiş olur.

      - İşsiz kalan ve gelir kaybına uğrayan insanlarımızın mağduriyetleri giderek artmakta eğer buna kalıcı bir çözüm bulunmazsa bizi ilerleyen günlerde sosyal bir patlama olması muhtemeldir.

     ÖNERİM:İşsiz kalan ya da gelir kaybına uğrayan insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına üç aylık süre için Elektrik,Su, Doğalgaz, Telefon ve İnternet faturaları abonelere gönderilmemeli ve bu salgının atlatılmasından 3 ay sonra bir yıla yayılarak dönem faturalarına yansıtılarak tahsil edilmelidir.

    - Çarşı Pazar da sürekli olarak artan insafsız zamlar zaten zor günler geçiren insanımızın yaşam şartlarını iyice zorlaştırmaktadır.

      ÖNERİM: Devletin bu dönemde özellikle temel gıda maddelerinde tavan fiyat uygulamasına gitmesi ve buna uymayanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulamasıdır.

     - Bu salgın nedeni ile milli ekonomimiz ciddi yara almış ve devlet kaynakları ciddi oranda güç kaybetmiştir ve anlaşılan o ki daha da zor günler bizi beklemektedir.

    ÖNERİM: Devletimizin yaptığı gelir taahhütlü yol ve köprü ihalelerinden doğan tazminat ödemelerini derhal durdurmalı ve bu şekilde devlet bütçesinde tasarrufa gidilmelidir.

     - Bankaların millete çıkardığı haksız faiz faturalarının önüne geçilmelidir.

     ÖNERİM: Anlaşılan o ki özel bankalar milletin sırtından kazandığı ballı kazançlardan tek kuruş dahi Ferhat etmek niyetinde değiller bu durumda Devletin Ekonomi Bakanı özel bankalara rica etmek yerine devletin gücünü göstermeli ve kanun yoluyla bu haramzadelere dur demelidir. Yardım kampanyasına bu bankaların yaptığı bağışların altında devletin daha fazla ezilmesine müsade edilmemeli gerekirse verdikleri üç kuruş kendilerine iade edilmelidir.

    - Bu süreçte bir türlü sağlanamayan birliktelik biran evvel sağlanmalıdır.

    ÖNERİM: Sayın Cumhurbaşkanımız bu zor süreçte Partili Cumhurbaşkanı kimliğini bir tarafa bırakıp sadece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak tüm siyasi parti liderlerini bir araya toplayıp bu süreçte siyaset üretmek yerine çözüm üretmek için fikir birliğine varmalı ve millete birlik ve beraberlik fotoğrafı vererek moral aşılamalıdır.

     Bu zor günlerin aşılmasına olan inancım ve devletimize güvenim tamdır. İnşallah bu zor günleri hep beraber atlatacak ve yeniden o özlediğimiz günlere kavuşacağız. Sağlıkla ve esenlikle kalın.

Sinan KARAÇAY Gazeteci Yazar