STK DİNAZORLARI

STK DİNAZORLARI

Bir üretenler var bu hayatta

         Bir üretenler var bu hayatta bir de üretilenleri özenle ve hoyratça tüketen zihniyetler var.
    Bakın üretenler ortada görülmezler pek fazla, fotoğraflarda olmaz,reklam için asla yaşamazlar ve reklam yapma gereği duymazlar hiç.
       Ama üretilenleri hoyratça tüketenler her yerde,her köşede,her karede onlar vardır, hayat gayeleri reklamlarda oynamak olan bu tipler buram,buram reklam kokarlar, en büyük başarıları fotoğraf karelerini sürekli işgal etmek, bu şekilde işe yaramazlıklarını perdelemektir.
Bakın bir toplantıda ya da bir etkinlikte hep ön sıralarda bir koltuk kapmak, siyasilerin kollarından hiç eksik olmamak, aynı kişilerle farklı ortamda yüzlerce poz fotoğrafı olmaktır yegane başarıları bu hayatta.
    Ön sırada bir koltuk, sahnede ufacık bir görüntü küçücük dünyaları için en büyük erişilebilirliktir.
      Ha birde unutmadan kendilerini orada burada anons ettirmek en büyük zevkleri arasındadır.
   Birileri çalışır,didinir onlarda başkalarının emeğinin üzerine kurulur, sahnelerde bir poz verebilmek için çabalar dururlar.
     İşte bugünkü toplumların ileriye gidememesinin nedeni ise bu tiplerin toplumun önüne geçip liderlik etmeleridir.
    Haliyle gelişme ve üretmekte değil de fotoğraf karesi üretmekte mahir olan bu tipler toplumun ilerlememesini isterler ki topal fikriyatları ile gurubun sonunda kalmasınlar.
      Oturdukları koltukları ahtapot gibi dört kolla yapışır, kendilerine tehlike gördükleri herkesi bulundukları ortamdan uzaklaştırmak için tüm basitliklerini sergilemekten geri durmazlar.
       Basitlikleri ve yetersizlikleri en büyük zenginlikleridir onların.
    Fotoğraf merakları onları fotojenik yaptığı için yüzlerinde hep bir yalancı gülümseme ile gezer, herkese dost görünüp, her kese sıkıca sarılırken hain planlarını bu maske altında kolayca yapar ve sahnelerler.
      Sahne onların işidir, büyük küçük farketmez yeter ki oyunlarını sergileyecek bir sahne olsun.
İşte bugün toplumumuzda sosyal ve kültürel manada sağlıklı bir gelişimin olmamasının nedeni SOSYALLİK ve KÜLTÜR adını tabela yaptırıp üzerlerine babalarının malı gibi asan SİVİL TOPLUM zararlılarıdır. STK dinazorlarıdır.
(Az sayıdaki üretken ve samimi olanları tenzih ediyorum.)
Tüketin bakalım nereye kadar?
Reklamınızı yapın bakalım elbet birgün reklam bitecek filim başlayacaktır... Elbet birgün.
Sinan KARAÇAY / İstanbul