SÖZLÜ TARİH TOPLUMUN HAFIZASIDIR

SÖZLÜ TARİH TOPLUMUN HAFIZASIDIR

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat...

     Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde 2010 yılında başlatılan sözlü tarih çalışmaları devam ediyor. Tarih Topluluğu’nun da katkı sunduğu araştırmalar sadece saha çalışmaları şeklinde yapılmıyor, aynı zamanda Tarih Metodolojisi derslerine de taşınarak öğrencilerin dikkatine sunuluyor. 

      Önceki yıllarda Ardahan'ın sözlü tarihini öğrencilerle paylaşan Yunus Avşar, Yusuf Başatoğlu, Ahmet Ballı gibi bölgenin sözlü tarihine vakıf kişilerle yapılan dersin bu yılki konuğu ise Erdal Uygur oldu. 

       Ardahan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Suat Vural’ın koordinesinde devam eden tarih dersinde, bölgenin sözlü tarihine ve kültürüne dair önemli bilgiler birinci ağızdan dinlenip analizi yapılıyor. 

      Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümünün Sözlü tarih dersinde bilgilerini paylaşan Erdal Uygur, "Bu çalışmayı yapan ve bizleri öğrencilerle buluşturan Ardahan Üniversitemizin değerli akademisyenlerine teşekkür ediyorum. Şu çok iyi bilinmeli ki ülkelerin tarihleri her ne kadar bilgi ve belgelerle kayıt altına alınan dokümanlara dayalı olsa da, sözlü tarih de toplumların hafızası olmuştur. Sözlü tarihin temel prensiplerinden biri de tarihi kayıtlara geçme şansı bulunmayan ancak toplumların hafızalarında yaşayan geçmişi var etme çabasıdır. Bu kapsamda ilimizin tarihine dair bilgilerimi, öğrencilerimizle paylaştım" açıklamasında bulundu.