SON GÜN 1 ARALIK

SON GÜN 1 ARALIK

Çıldır Mal Müdürü Ümit Ulusan...

    Çıldır Mal Müdürü Ümit Ulusan, makamında basın mensuplarını ağırladı. 6552 Torba Yasa ile vergi, harç, ceza gibi borçları olan vatandaşların yasa ile getirilen taksit avantajından yararlanmak ve faiz yükünden kurtulmaları için 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini söyledi.
   6552 sayılı torba kanun kapsamında yeniden yapılandırılan alacaklara dair usul ve esaslara göre; Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçlu mükelleflerimizin 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idarelere (tahsil dairelerine) yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine olan borçları için madde hükümlerinden yararlanmak isteyen borçlular bağlı bulundukları vergi dairesine doğrudan başvurabilecekleri gibi, posta yoluyla veya internet adresi (http://www.gib.gov.tr/) üzerinden başvuruda bulunabileceklerdir.
Kanun kapsamında yapılandırılarak ödenebilecek borçlar kapsamına; 213 sayılı kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri gecikme zamları gibi feri alacaklar 30.04.2014 tarihinden önce (bu tarih dahil) verilen ve kesinleşmiş olan bazı idari para cezaları 6183 sayılı kanun kapsamında takip edilen ve 6552 sayılı kanunun yayınlandığı tarihte kesinleşmiş olup, bu tarihe kadar ödenmemiş olan asli ve fer’i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamında yapılandırılan borçların azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte peşin 6,9 ve 12 eşit taksitle ödeme seçenekleri de getirilmiştir. Ödenecek taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde süre tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonuna kadar uzayacaktır. Kanun kapsamında yapılandırılan alacak tutarının kredi kartı kullanılmak suretiyle de ödenmesine imkan verilmektedir.
    31.12.2013 tarihinden (bu tarih dahil) önce verilmiş olan 120,00 TL altında (bu tutar dahil) olan idari yaptırım kararı borçları, vadesi 31.12.2007 tarihinden önce olan ve 6552 sayılı kanunun yürürlüğü tarihine kadar ödenmeyen 6183 sayılı kanun kapsamına giren her bir alacağın türü dönemi asılları ayrı ayrı dikkate almak suretiyle 50,00 TL’yi aşmayan asli alacaklar ve tutarına bakılmaksızın bu alacaklara bağlı fer’i alacaklar ile aslı ödenmiş alacaklardan tutarı 100,00 TL’nin altında olan fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecektir.Dolayısıyla vergi, harç, ceza gibi borçları olan vatandaşlarımızın 6552 sayılı torba yasa ile getirilen taksit avantajından yararlanmak ve faiz yükünden kurtulmak için 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar Çıldır Vergi Dairesi Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.