SOĞUK SÜT İÇİN İLK ADIM ATILDI

SOĞUK SÜT İÇİN İLK ADIM ATILDI

Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında pilot kooperatif uygulaması için seçilen

       Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında pilot kooperatif uygulaması için seçilen Doğruyol Köy Kalkınma Kooperatifi 2014 yılında soğuk süt toplama zinciri projesini uygulamaya başladı.
         Hayata geçirilen poroje ile çiftçilerin daha çok kazanmasını sağlayacak mandıracılık ile toplu ve kaliteli bir şekilde sütün daha kolay toplanması sağlanacak.
           Proje kapsamında Doğruyol Köy Kalkınma Kooperatifinin yıllardır kullanılmayan binasını onararak işe başlayan kooperatif, soğutma tankını çalışır hale getirerek bölgede ilk defa kooperatif düzeyinde soğuk süt zincirini oluşturdu. Ayrıca bölgede ilk defa avans sistemini kıran Doğruyol kooperatifi bu sene üyeleri adına sütü yüksek fiyattan kilosunu 1 TL'den sattırmayı başardı.
        Günlük 5 ton süt toplama kapasitesine ulaşması beklenen kooperatifin üyelerine sağım ve süt hijyeni konusunda eğitim verildi.
            Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman ve AKAK Bölge İdarecisi Ümit Mansiz 'ında katıldığı eğitim toplantısında, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vargın Boy, süt toplarken dikkat edilecek hususlar, üyelerin süt sağımında uyacağı kaideler ve genel olarak süt kalitesinin arttırılması konularında eğitim verdi.