ŞİRİN “ARTIK ADAY ADAYI DEĞİL, ADAYIM”

ŞİRİN “ARTIK ADAY ADAYI DEĞİL, ADAYIM”

Cumhuriyet Halk Partisinden Çıldır Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Turgay Şirin, aday gösterilmeyince partisinden istifa etti.

    Yola çıkmış olduğu ekip arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisinden istifa eden Şirin, “artık aday adayı değil, adayım” dedi.

    Partisinin İl ve İlçe teşkilatlarına kırgın olduğunu dile getiren Şirin “ Yıllardır hizmet verdiğim parti teşkilatımızın, sürekli aynı adaylar ve eskimiş yüzler çevresinde ilerlemesi beni bu yola çıkmaya mecbur etti. Biz bu kutsal göreve aday olduğumuzda koskoca bir ekiple aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Partimizin aday belirlemede izlemiş olduğu yol ve almış olduğu karar sadece beni değil, benimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımı da derinden yaralamıştır. Yeni bir yüz, yeni bir vizyona ihtiyaç duyulan bir yerde, daha önce denenmiş ve olmamış bir adayla seçime gitmek yenilgiyi en baştan kabul etmek demektir. İki seçim üst üste Belediye seçimini kaybetmiş bir partinin, üçüncü kez aynı hataya düşmesini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bize düşen yanlış gördüğümüz yerde olmak değil, doğru bildiğimiz yolda ilerlemektir. Ekibimle birlikte artık bu kısır döngünün kırılmasını düşünerek, yıllardır gönül vermiş olduğumuz partimizden, ilçemizin geleceğini için istifa ettik. Bu günden itibaren Çıldır Belediye başkanlığı için aday olduğumu tüm Çıldır halkına duyurmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte partimizi belirleyerek bu kutsal yolda, ekibimle birlikte ilçenin yönetimine ve halkımızın teveccühüne talibiz. Bu süreçte yanımda olan herkese teşekkür eder, tüm Çıldır halkına saygılarımı sunarım. Her şey daha güzel ve yaşanır bir Çıldır için” dedi.