SİMÜLATÖRLE UYGULAMALI GÖSTERDİLER

SİMÜLATÖRLE UYGULAMALI GÖSTERDİLER

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Trafik kemerinin...

       Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Trafik kemerinin ve trafik kurallarının önemi anlatmak amacıyla İl Jandarma Komutanlığınca Valilik bahçesinde bilgilendirme faaliyeti yapan, “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ve “Mobil Trafik Eğitim Tırı”nın da bulunduğu alanı ziyaret etti.

         Trafik ekiplerinden bilgi alan Vali Öner, Simülatörlü araç ile emniyet kemeri kullanan sürücülerin kaza geçirmeleri durumunda yaşayacakları durumun uygulamalı halini izledi.

       Vali Öner, son yıllarda İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye'de trafik tedbirlerinin alınması ve can güvenliğinin en üst seviyede tutulması için, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ciddi çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Trafik kazaları azaldı

           Emniyet kemerinin can kurtardığını vurgulayan Vali Öner; "Can ve mal kayıplarının azalması ülkemiz açısından önemli. Son iki, üç yıldır ise trafik kazalarındaki azalmaları gözlemliyoruz. İçişleri Bakanlığımız Koordinesinde hem Jandarma Genel Komutanlığımızın, hem de Emniyet Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları ile ülkemizin tüm illerinde simülatör araçları ile emniyet kemerinin önemi anlatılıyor. bu etkinliğin de çok yerinde ve önemli olduğunu gördük. Tüm vatandaşlarımızın emniyet kemeri takmaları hususunda duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

        Trafik ekipleri, iki gün boyunca Valilik önünde trafik güvenliği ve kuralları konularında farkında lığın arttırılması amacıyla çocuklar ile vatandaşlara eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

2023/06/17510771181687333864.jpg

2023/06/2187712111687333867.jpg