ÂŞIK ŞENLİK VE ÂŞIK SUMMANİ KARDEŞLİĞİ BAĞCILARDA YAŞATILDI

ÂŞIK ŞENLİK VE ÂŞIK SUMMANİ KARDEŞLİĞİ BAĞCILARDA YAŞATILDI

Kafkasların iki büyük...

    Kafkasların iki büyük Hak ve Halk Aşığı olan Âşık Şenlik ve Âşık Summani 30 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Bağcılarda bulunan Bağcılar Halk Sarayında Âşık Şenlik Kültür Derneği ve Bağcılar Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı bir etkinlik ile anıldı.

     Anma etkinliğinde Kars, Ardahan ve Erzurum yöresinin tanınmış çok önemli âşıklarının Aşık Şenlik ve Aşık Summaniye ait eserleri seyircilere sunduğu gece yoğun bir vatandaş katılımı ile icra edildi. Geceyi ünlü Halk Ozanı ve Şair Baki Çetin Sunarken jüri masasında Âşık Şenliğin torunu Yılmaz AŞIKŞENLİKOĞLU, Âşık Summaninin torunu Hüseyin SUMMANİOĞLU ile Kültür Bakanlığı sanatçısı ve Radyo Televizyon Programı yapımcısı Recep Ergül vardı. ?

    Gecenin açılış konuşmasını yapan Âşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Halil Sayak geceye destek veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcıya ve Katılan herkese teşekkür ederken ?Gayemiz Yozlaşan Kültürümüze Sahip Çıkmak ve Bu Uğurda Bu İki Kıymetli Hak Aşığının Bilgi ve Birikimini Yeni Nesle Aktarmaktır´ diyerek bu etkinliğin artık geleneksel olarak her sene yapılacağının müjdesini verdi.

    ?Geceye çok sayıda sivil toplum örgütü Başkan ve yöneticileri katılırken Aşık şenlik Kültür Derneği geceye destek ve katkılarından dolayı Çıldır Dernekler Federasyon Genel Başkanı Kemal Şimşir ve İstanbul Çıldır Dernek Başkanı Evsal Yucak birer pilaketle ödüllendirildi.

    ?Gecede sahne alan tüm âşıklar Aşık Şenlik ve Summani Babaya ait eserleri büyük bir ustalıkla seslendirirken salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni ve alkış toplamayı başararak bu büyük ve mühim sanatın sonsuza kadar yaşatılacağı mesajını verdiler.? Yine gecede İzmir´den gelen yöremizin güçlü şairlerinden Songül Mahperi Irmak da Bir Dedem Şenlik Bir Dedem Summani adlı şiirini okuyarak salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. ?Gecenin sonunda tüm katılımcılar birlikte fotoğraf çektirerek önümüzdeki sene yeniden buluşmak dileği ile geceye son verildi.

Sinan KARAÇAY - Çıldırmanşet/İstanbul

/resimler/2017-5/3/1415370185963.jpg

/resimler/2017-5/3/1415554404958.jpg

/resimler/2017-5/3/1416078155167.jpg