ŞEYTAN KALESİNDE HORON KEYFİ

ŞEYTAN KALESİNDE HORON KEYFİ

Trabzon`un Vakfıkebir ilçesindeki Büyükliman Ortaokulu öğrencileri,

     Trabzon'un Vakfıkebir ilçesindeki Büyükliman Ortaokulu öğrencileri, Ardahan'a gelerek gezdikleri Şeytan Kalesi'nde horon keyfini yaşadı.
         Ardahan'a çeşitli yarışmalar için gelen Büyükliman Ortaokulu Voleybol Takımı, Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) katkılarıyla Şeytan Kalesi'ni ziyaret etti.
         Öğrenciler, Ardahan-Çıldır karayolundan sonra yaklaşık 2 kilometre engebeli yolu katederek, Şeytan Kalesi'ne ulaştı. Öğrenciler kalenin büyüleyici manzarasının keyfini horon oynayarak çıkardı.
       Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ, yaptığı açıklamada, örencilerin kısa süreliğine kendilerinde misafir olduğunu belirtti.
          Karadağ, "Bu kardeşlerimiz yani misafirhanemizde kaldı. Bu nedenle kendilerine böyle bir imkan sağladık. Kısa süreli gezdirmek ve tarihi mekanlarımızı tanıtmak istedik" dedi.
        Ekip sorumlusu Beden Eğitim Öğretmeni Metehan Öztürk de Ardahan'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Biz Ardahan'a bazı yarışmalar için geldik. Ardahan Üniversitesi'ne de misafir olduk. Bu nedenle de Şeytan Kalesi'ni bize göstermek istediler. Değişik bir doğa, görmemize değdi" diye konuştu.
         Öğrencilerden Fatma Kaya, Ardahan'a yarışma için geldiklerini ancak verilen imkanlardan dolayı ayrıca tarihi mekanları gezdiklerini kaydederek, "Ardahan'ın güzel tarihi mekanlarını görme fırsatını da bulduk. Büyüleyici ve çok ilgi çekici. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Sonuçta burada bir tarih yaşanmış" dedi.
           Kalede öğrenciler hatıra fotoğrafı da çekti.