ŞEYTAN KALESİ İLE MISIRI GEZDİ

ŞEYTAN KALESİ İLE MISIRI GEZDİ

Ardahanlı iş insanı Mehmet Suat Işıklı, Mısır seyahatinde Ardahan’ın Çıldır ilçesindeki ünlü Şeytan Kalesi baskılı özel tasarlattığı tişörtü giydi.

    Mısır’ın turizm şehri Sharm El Sheikh son dönemlerin en çok turist alan şehirlerinden biri konumunda. Işıklı, Mısır gezisinde giymek için Ardahan’ın tarihi Şeytan Kalesi baskılı özel tişört tasarlattı.  Şeytan Kalesi baskılı tişörtü giyen Işıklı, Şeytan Kalesi’nin tanıtımına katkı sundu.
     Işıklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla; “şehrimizi en güzel üstümüzde taşıyarak tanıtabiliriz. Sosyal medya hesabımda paylaştığım da bir kaç arkadaş tişörtteki resim Çıldır Şeytan Kalesi mi diye sormuştu. Evet, Çıldır ilçemizin Şeytan Kalesi’ni baskı yaptırıp özel tasarım bir kıyafet ile Mısır’a gitmeyi planlamıştım. Gittiğimiz yerde de soranlar oldu anlatabildiğimiz kadar anlatmaya çalıştık. Bölgemizin güzelliklerini üstümüzde taşıyarak çok daha güzel tanıtımlar yapabiliriz ve ilimizdeki yöresel ürünler reyonlarına, Ardahan’ın güzel yerlerine ait resimlerin olduğu güzel tişörtler vb. ürünler hazırlatılıp satılabilir. Kısaca Mısır hakkında da bilgi vermeye çalışacağım. Mısır’ın Antalya’sı konumunda ki Sharm El Sheikh kenti ya da kısaca Şarm, Mısır'ın Güney Sina ilinde yer alan bir tatil kenti ve turizm merkezidir. Kent, Sina yarımadasının güney ucunda, Sina Dağıyla Kızıldeniz arasındaki kıyı şeridinde yer almaktadır. Para değeri 1 USD 31 Mısır Lirası. Dolar kullanılması daha avantajlı. Ve tüm alışverişlerinizde mutlaka pazarlık etmeniz gerekiyor. 3de 1i fiyatına kadar indirim yapıyorlar. Azerbaycan’dan sonra Türk vatandaşlarına iyi ve özel davranan Mısır halkını gördük. Türk olduğunu anladıklarında sıra bile bekletmiyorlar ve fiyatlarda indirim yapıyorlar. Hava genel olarak çok sıcak. Mısır Piramitleri bulunduğumuz yere uzak olduğu için gidemedik. Kahire kentindeki piramitler 800km uzaklıkta. Yemekleri bizim yemek kültürümüze yakın fakat Türk mutfağının yanından geçemez. Farklı kokuları olduğu için aç kalınmaz ama herkesin damak tadına da uygun değil. “Yavaş Yavaş Hasan Şaş” sözünü mısırlılara kim öğretmişse Türkiye’den geldim dediğiniz anda size bu cümlelerle espiri yapacaklar ve hatta usandıracaklar. Şimdilik anlatacaklarım bu kadar” dedi.