www.cildirgoyce.com

SEYİR TERASI İÇİN İMZALAR ATILDI

SEYİR TERASI İÇİN İMZALAR ATILDI

Vali Hüseyin Öner’in katılımı ile Serhat Kalkınma Ajansına sunulan...

    Vali Hüseyin Öner’in katılımı ile Serhat Kalkınma Ajansına sunulan ve destek alan “Doğa ve Tarihin Tepe Noktası Projesi” ile “Yalnızçam Kayak Merkezi Kapasite Geliştirme Projesi” için tanıtım ve sözleşme imza töreni düzenlendi.

   Serhat Kalkınma Ajansı’nın, Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı çerçevesinde kabul gören, Çıldır İlçemizdeki Mozeret Tepesi, Karaçay Vadisi ve Şeytan Kalesini gören alanda doğa ile uyumlu Seyir Terası Yapımını kapsayan “Doğa ve Tarihin Tepe Noktası Projesi” ile Yalnızçam Kayak Merkezinde ajans destekleri ile yapılan günübirlik tesislerin tefriş edilmesini kapsayan “Yalnızçam Kayak Merkezi Kapasite Geliştirme Projesi” için tanıtım ve sözleşme imza töreni düzenlendi.

   İmza töreninde konuşan Vali Öner, ilimizin potansiyel zenginliklerini, varlıklarını hem vatandaşlarımızın istifadesine sunma, hem de ekonomik ve sosyal anlamda kazançlar üretecek şekilde değerlendirme gayretinde olduklarını söyledi.

Vali Öner  daha sonra şu detayları paylaştı:

“Ardahan İl Özel İdaresi ile Serhat Kalkınma Ajansı arasında Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı çerçevesinde sunmuş olduğumuz iki (2) projenin hayata geçirilmesine yönelik sözleşme imza töreni için buluştuk. İlimizin bu yıl toplamda 6 projesi desteklenmeye değer görüldü. Bunlardan ikisi İl Özel İdaremizin sunmuş olduğu projelerdir. Bu projelerden birincisi; Çıldır ilçemizde Mozeret Tepesi, Karaçay Vadisi ve Şeytan Kalesini gören alanda doğa ile uyumlu Seyir Terası Yapımı (Doğa ve Tarihin Tepe Noktası) Projemizdir. İkinci projemiz ise, Yalnızçam Kayak Merkezinde ajans destekleri ile yaptığımız Günübirlik Tesislerimizin Tefriş Edilmesi (Yalnızçam Kayak Merkezi Kapasite Geliştirme) Projemizdir. Ardahan Valiliği olarak tüm kurumlarımızla, ilimizin potansiyel zenginliklerini, varlıklarını projelerimizle birlikte hem vatandaşlarımızın istifadesine sunma, hem de ekonomik ve sosyal anlamda kazançlar üretecek şekilde değerlendirme gayretinde olduk. Bundan sonraki süreçte de buraya değer kazandıracak projeler üreterek, şehrimizin tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini tanıtmak ve değerlendirmek için gayret sarf edeceğiz.”

    Programa, Vali Hüseyin Öner'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Çıldır Kaymakamı Alper Taş, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Özel İdare, AB Proje Ofisi ve SERKA yetkilileri katıldı.