SERKA, EMITT FUARI´NDA SERHAT İLLERİNİ TANITTI

SERKA, EMITT FUARI´NDA SERHAT İLLERİNİ TANITTI

22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı...

    22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, İstanbul´daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde 106 ülkeden yaklaşık 2 bin kurum, kuruluş ve seyahat acentesi katılıyla gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuara, Serhat Kalkınma Ajansı´nın desteğiyle Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, belediyeler, ve özel sektör temsilcileri katıldı. Fuarı ziyaret eden katılımcılar illerin tatil destinasyonlarını inceleme fırsatı buldu. EMITT süresince katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri, halk oyunları dansları ve stant etkinlikleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Serhat Kalkınma Ajansı da bölge illerinin tarihi ve kültürel mirasını tanıttı. Ziyaretçiler Ajans tarafından hazırlanan sanal tur gözlükleriyle kentlerdeki tarihi mekanları sanal ortamda izledi. SERKA standını çok sayıda katılımcı ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman SERKA standını ziyaret ederek bölgenin turizmi hakkında bilgi aldı. Ayrıca, SERKA Yönetim Kurulu üyeleri ile belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları başkanları, il genel meclisi başkanları ve bölge illerinin eski valileri de SERKA standını ziyaret etti. Fuara katılan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu da, katılımcılara bölge illerini turizm destinasyonları ve ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ARDAHAN EMİTT FUARINDA TANITILDI

    Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda (EMİTT) tanıtılan Ardahan, 25-28 Ocak tarihlerinde ziyaretçilerini misafir etti.

    İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen ve bu yıl 22´ncisi düzenlenen dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMITT´de tanıtılan Ardahan, dört gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

    Ardahan standını ziyaret edenleri fuar alanında bulunan Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy karşıladı. Ardahan standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Milletvekilleri, İl Valileri, STK temsilcileri, Federasyonlar, Dernekler ve çok sayıda Ardahanlı da ziyaret etti.

   Yoğun katılımın gerçekleştiği fuarda Ardahan´ın, kültürel varlıkları, ekolojik çeşitliliği, dört mevsim doğa turizm potansiyelleri (Yalnızçam Kayak Merkezi, Çıldır Gölü, Ardahan Kalesi, Şeytan Kalesi) üniversitesi, yerel yaşam tarzı, yöresel el sanatları, yöresel yiyecek ve içecekleri (Patentli Ardahan balı, kaşarı, kazı) doğal ürünleri ve alternatif doğa sporları tanıtıldı.