SERHAT İLİMİZİ CENNET MEKAN YAPALIM.

SERHAT İLİMİZİ CENNET MEKAN YAPALIM.

Ataşehir İlçesinde bulunan

 Havalimanı Ardahan lobisinin en öncelikli konusudur! NEDEN ?

Merkezi İstanbul´un Ataşehir İlçesinde bulunan Kocaeliden İstanbul´un Anadolu yakasından Avrupa yakasına kadar İnşaat/Matbaa/Plastik Granül İmalatı ve İthalatı yapan Gayrimenkul konularında hizmet veren Atlantis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan´ı ve 27. Dönem Ardahan Ak Parti Milletvekili a. adayı Aziz Gökhan Karakuş, sosyal medya üzerinden  ?Ardahan´a Havalimanı Şart ?diyerek açıklamalarda bulundu.

Özellikle Kars Lobisinin Ardahan üzerindeki yanlış hesap yapmasına kızan ve sert tepki gösteren Ardahanlı hemşerimiz Aziz Gökhan Karakuş, biz Kars tan abilik beklerken Kars bizim kazanımlarımızı kendi yöresine çekiyor diye sitemde bulundu. Ardahanlıları birliğe davet etti, siyasilere mesaj verdi.

Ardahan Haber Gazetemiz aracılığıyla tüm Ardahan Kamuoyuna seslenen Karakuş,  sorunlara karşı duyarlı duruşuyla takdir topladı.

10 ÜNİVERSİYE ÖĞRENCİSİNE 350 ŞER TL  BURS VERDİ!!

Geçtiğimiz ay Mühendislik, Tıp ve Eğitim Fakültelerinde okuyan on Öğrenciye burs vererek dikkatleri üzerine toplayan genç siyasetçi iş adamı Aziz Gökhan Karakuş açıklamasında: ?Ardahan´a yapılacak havalimanı, Ardahan´ı marka kent yapacaktır. Ankara´da milletvekilimiz başbakan´ın başdanışmanı Ardahan´ımızın gururu Ertan Aydın Ağabeyimizle görüştüğümde Ardahan a yapılacak havalimanı sayesinde başta Ardahan Üniversitesi öğrenci sayısının artacağını, bölgeye yatırım yapmayı düşünen iş adamlarının önündeki bir engelin daha kalkacağını, bunlarında Ardahan´da kalkınmanın öncüsü olacağını anlatım.

Zamanla yarıştığımız bu çağda Ardahan´a havalimanı yapılması göçü durduracağı gibi geri dönüşü de kolaylaştıracaktır. Ardahan ?a yapılan havalimanı kentimizi daha ulaşılabilir bir kent yapacak bu sayede yayla turizmi kayak sporlarının yapılması daha elverişli hale getirecektir. Havalimanı Ardahan lobisinin en öncelikli konusudur. En kısa zamanda hak ettiğimiz havalimanına ulaşmak ümidi ile elimizden geleni yapacağız? dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´nun 22 Mayıs´ta görevi bırakacak olması ve AK Parti´nin kongre sürecini değerlendiren Karakuş, ilginç tespitlerde bulundu.

Buradan kargaşa çıkmaz kimse ellerini ovuşturmasın diyen Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

22 MAYIS 2016´DA YENİ SEÇİLEN LİDERİMİZLE

YENİDEN ´BİSMİLLAH´´ DİYECEĞİZ!

?Burası Ak Parti! Diğer partilere benzemez. Bu olanlar demokrasinin işlediği tüm partilerde olağan şeylerdir. Genel başkan istifa edebilir. MYK istifa edebilir. Genel kurul kararı alabilir. Bu gelişme Ak Parti´yi parçalamaz. Ak Parti de kargaşa var diye algılayanlar hep hata yaparlar. Yakın tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Sayın RTE Cumhurbaşkanı olsa da olmasa da gidip evde otursa da bu partinin kurucusu üst aklıdır. 22 Mayıs 2016´da yeni seçilen liderimizle yeniden ´Bismillah´´ diyeceğiz. Sayın Ahmet Davutoğlu hocamız Türkiye´nin görebileceği en düzgün siyaset adamı ve bilim insanıdır. Bu davadaki görevlerini sürdürmeye devam edecektir. Yeni sürecin ülkemiz, milletimiz ve partimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.?

ZAMAN DARALIYOR, UYANIN!

Ardahan da havalimanı yapılması ile ilgili düşüncelerim sadece bununla sınırlı değildir diyen Karakuş: ?Aktaş sınır kapısında gümrükleme yapılması, lojistik merkezinin ve antrepoların Ardahan´a yapılması, tarım ve hayvancılık alanında daha etkin rekabetçi gücün artması için bölgede hayvancılık ve tarım alanında işler yapanlar için permil haklarının (mazot ithalatının serbest bırakılması) tekrar verilmesi, daha modern alt yapı, daha modern imar yapısı ulaşılabilir kent bilinci oluşturması, Ardahan da hayvancılık et süt ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve sanayileşmesinin sağlanması, markalaşma bilincinin oluşması, yapılan her işin bilimsel düzeyde ve verimli yapılmasının sağlanması projelerimden sadece bir kaçıdır. 

Olayı sadece havalimanına indirgemek art niyetli bir yaklaşımdır. Ardahan da yaşayıp da burada havalimanı olsa ne olur, olmasa ne olur diyen anlayışla Ardahan´da bir yere varılamaz. Yıllardır varılamadığı da ortadadır.

Ardahan´da eleştirel bakma zamanı değil, kim ilerleme için bir adım atıyorsa ona destek olmak zamanıdır. Ardahan´ın ve Ardahan´lının sığ düşüncelerde tartışmalarda boşa harcayacak zamanı yoktur? dedi.

Sayın KARAKUŞ siz sanayicisiniz Ardahan da istenilen sanayii neden bir türlü kurulamıyor? Sanayici Ardahan´a neden gelmiyor ?

Ardahan´da Sanayi´nin gelmemesinin en büyük sebeplerinden biri iklim şartları ve kentin hala köy kimliğinden sıyırılamamış olmasıdır. Sanayici derin hesap adamıdır. Kentin ulaşılablirliği, lojistik depolama şartları, gelişmiş insan gücü, iklim şartları, teşvikler bunların hepsini değerlendirir. Ardahan daki mevcut şartlar sanayi´nin oluşmasına imkan vermiyor.

Ardahan da Organize sanayi bölgesi olarak tahsis edilen yere 4x4 jeeple bile çıkmak imkansızdır. Havalimanı şart derken bunları kast ediyoruz. Bir kere Ardahan ı ilk önce ulaşılabilir kent yapıcaz. Daha sonra Hakkımız olan Aktaş sınır kapısında lojistik depo, gümrükleme, antrepolar kuracağız. Organize Sanayi bölgesini Erzurum, Kars yoluna en elverişli yere taşıyacağız. Daha sonra kentte yaşayan ve diğer illere göç etmiş Ardahanlıları bölgede teşvikler, vergi oranları, Avrupa birliği kredileri ile ilgili bilinçlendirme ve eğitim toplantıları yapacağız. Örneğin Ardahan kalkınmada öncelikli bölge olması münasebeti ile 5 yıl vergiden, kdv den muaftır.

Sigortalının parasını devlet öder. Belli sanayi tesislerine ücretsiz arsa tahsisi, geri ödemesiz krediler, avantajlı faiz oranları ve krediler gibi daha bir çok imkan vardır. Ardahan da milletvekili olmadan Ardahan a sanayiyi getiremezmisiniz derseniz bu mümkün değildir. Çünkü sanayici güven ister Aziz Gökhan Karakuş vekil olması halinde Pınar, Sütaş, Unilever, Henkel gibi Dünya firmalarına gidip yeter ki burada istihdam yaratın fabrikalar açın sizin tüm teşvik bürokrasi işleriniz bizzat takip edeceğim deyip onları ikna edip güvence verip Ardahan´a getirecek, burada bu dev firmalarından bir kaçını razı edip yatırım yaptırdıktan sonra diğerleri de avantajları görüp ardı ardına gelecektir.

Yapılan baraj ve binaların iklime sıcaklık anlamında ciddi katkısı olacak iklim dezavantajımızı da bu sayede aşmış olacağız. Kafkaslar a açılan kapı olarak bu sayede yeniden eski ipek yolunu canlandıracağız sanayicilerin yatırım için can atığı bir il haline geleceğiz. İmkansızlıklarını, avantaja dönüştüren toplumlar gelişir,ilerler ve kalkınırlar.

KARAKUŞ; KARS´TAN ABİLİK BEKLİYORUZ....

Kars´ın Ardahan üzerindeki siyasi etkisinin hala devam ettiğine dikkat çeken Karakuş, ?Kars, Ardahan kaşarının da Kars kaşarı patenti ile üretilmesi için üreticileri toplamış, Ardahan´ı marka şehir yapmayı düşüneceğimiz yerde, Kars lobisinin eteğini öpenleri kınıyorum. Bu asla kabul edilemez. Ardahanlı üreticiler bunu kabul etse dahi Aziz Gökhan Karakuş bunu kabul etmez.

Gerekirse kendim Ardahan adına peynir patenti alırım. Ardahan, Ardahanlı sahipsiz değildir. Aktaş Sınır Kapısı Ardahan´da olmasına rağmen gümrüklemeyi Kars´a kaydıran, Ardahan havalimanı yapılmaması için her fırsatta Ardahan´ın önüne engel çeken Kars lobisini aklı başında hareket etmeye davet ediyor bize abilik yapmasını bekliyorum.

Ardahan sahipsiz değildir. Bunu herkes görecek ve ayağını ona göre denk alacaktır. Yaşadığın yeri cennete çevirmediğin müddetçe, kaçtığın her yer cehennemdir. Bu memleketin kıymetini bilelim hep birlikte el birliği gönül birliği yaparak tüm Ardahanlıları Ardahan için şahsımı desteğe davet ediyorum. Sözlerime son verirken yerimizde oturup eleştirmektense Ardahan için kim bir adım atıyorsa ona destek olalım bir olalım,iri olalım,diri olalım. Tüm hemşerilerime sevgi ve muhabbetle selamlıyorum esenlikler diliyorum Allah´a emanet olunuz.?diyerek uyarılarda bulundu