SERBEST GİYİM TOPLUMSAL AYRIŞMAYA YOL AÇAR…

SERBEST GİYİM TOPLUMSAL AYRIŞMAYA YOL AÇAR…

OKULLARDA Kİ ÜNİFORMALI EĞİTİM DEVAM ETTİRİLMELİDİR.

 

        Ak partinin son olarak okullarda serbest kıyafetle ilgili almış olduğu karar her ne kadar topluma güzel bir olay gibi yansıtılsa dahi sonuçta toplumsal ayrışmaya sınıf farkının çok belirgin olarak ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

        Bu kararın çıkması ile birlikte belki de eşit olarak tek yer olan okullarında artık yok olacağıdır. Öyle ki tek tip forma ile her türlü ayrımcılığın yok olduğu, öğretmenlerin tüm öğrencileri o güzel formaların içinde işlenmemiş tertemiz yürekli çocukların eğitim ve öğretimi en iyi şekilde vermeye çalışırken şimdi aksi bir durum olacaktır.

     Toplumumuz arasında ki ekonomik uçurumdan dolayı öğrencilerin giyimlerini de etkileyecektir. Elbiseden ayakkabıya, çantadan montuna kadar kendini gösterecek olan fark öğrenciler arasında eğitim alanında yarıştan çok lüks yaşam mücadelesi haline dönüşecektir. Lüks yaşama olan tutkumuz ise ailelerde ekonomik şartlarına ve çocukların isteklerine göre toplumsal yıkıma da sebep olacaktır.

       Öğretmenin, belki de öğrencinin giyimden etkilenip yaklaşım açısı bile farklı olabilecektir. Öğrenciler arasında giyim hep ön planda olacaktır. Eve gelen öğrenci okulda ne öğrendiğini değil ilk önce arkadaşlarının nasıl ve neler giydiğinden bahsedecektir. Hele ki marka düşkünü olan toplumumuz iyice yozlaşıp tamamen marka bağımlısı bir toplum olacaktır.

     Tabii bunlar beni aşan konular 550 milletvekili gecelerini gündüzlerine katarak bu kanun ve yasaları çıkarıyorlar. Benim bu konuda yazmam bile saçma belki. Ama şu gerçeği yazmadan geçemeyeceğim tamam eğitim için her şeyi yapıyorsunuz da şu eğitim veren okulların yakılması için ne yapıyorsunuz. Kılık kıyafet için ayırdığınız zamanın onda birini de şu okul yakan teröristlere ayırın onları bitirin bu halk çocuğunu okula nasıl giydirip yollayacağına sonra karışın bence.